divendres, 27 de febrer del 2015

Excursió a Sant Llorenç de Mongai

El dia 5 de febrer vam anar els alumnes de cicle mitjà i de cicle superior, els cursos 3r,4t,5è i 6è, vam anar d’excursió a sant Llorenç de Mongai. Ens ho vam passar molt be amb les amigues, amb els tallers, i altres activitats que ens van preparar els nostres monitors. Vam anar al camp de aprenentatge de la noguera.
A l’autocar vaig anar amb la Nerea la meva amiga i ens ho vam passar molt be jugant al telèfon, parlant amb les amigues i rient molt amb les bromes de l’Anna Vilella.
Quan vam arribar a sant Llorenç de Mongai vam esmorzar i vam jugar una mica, vam riure molt i ens ho vam passar fenomenal, quan van arribar els monitors ens van explicar una mica les activitats que faríem i una mica com ens distribuiríem.
El Toni i la Marta va anar amb cicle mitja a fer els seus tallers ja preparat i el Victor va venir amb nosaltres a explicar-nos una mica sobre la prehistòria i la historia.
Quan ens vam dividir en cicles nosaltres els alumnes de cicle superior vam tenir que caminar una mica cap a on faríem els tallers i a on ens explicarien en concret, com sobrevivien a la prehistòria.
Quan vam arribar a dalt vam anar cap a una mena de barracons on tenien tots els materials preparats per a l’explicació. Ens va explicar que els primers primitius en general s’alimentaven de medul·la, els més evolucionats ja començaven a fes una mena de eines per a poder caçar millor, encara mes endavant quan es va descobrir a manipular el foc ja van començar a menjar aliments cuits, a fer eines encara més desenvolupades i mes bones per a caçar... i tot els que os he explicat es sobre el neolític.
Al  paleolític ja van començar a ser sedentaris perquè van començar a ser pagesos ja començaven a fer armes molt mes desenvolupades, van començar a fer ramats...
Després vam anar en un lloc on vam excavar com a autèntics arqueòlegs, per parelles o individuals, a mi em va tocar amb parella, la meva parella era el David Gomis.
Quan vam acabar d’ excavar vam fer una fitxa sobre el que havíem trobat.
Quan ja era el migdia vam anar cap a on havíem esmorzat, per a dinar i on ens vam retrobar amb l’altre cicle, cicle mitjà.
Vam dinar, jugar, parlar, riure molt sobretot divertir-nos amb les amigues i amb la càmera de la Nerea vam fer-nos algunes fotos.
A la tarda va venir la Jezabel, la monitora que ens havia ensenyat a fer d’arqueòlegs i a posar-ho en practica.Ens va ensenyar un PowerPoint que havia fet sobre l’evolució humana.

Quan va acabar el PowerPoint vam anar a fer un taller amb ossos de veritat que havia portat de la Universitat on treballava. Després vam anar cap a l’autocar on ens vam trobar amb els de cicle mitjà i vam anar cap a Albesa.