dimecres, 12 de desembre del 2007

L'esquí

Anar a esquiar

A l’hivern hi ha gent que va a esquiar a les muntanyes on hi ha neu com per exemple a Andorra, Vallnord i Gran Valira. N'hi haa d’altres però aquestes són les que conec més. Anar a esquiar es un esport molt bonic perquè baixes baixades, pots fer botets i també passar per dins dels bosquets, això en algunes pistes.


Hi ha diferents dificultats, per exemple les pistes verdes són les mes fàcils, les blaves son normals, les roges son les difícils i les negres són les més difícils de totes. Anar a esquiar és un esport que es necessita aprendre i te n'ensenyen els monitors de les pistes o alguna persona que en sàpiga . Jo conec tres tipus d'esquis, hi ha els d'esqui alpí, l’esquí de muntanya i l’esquí de fons. Pots portar diferents tipus d’esquís: els esquís de pista, els esquís petits i la taula. Quan en saps molt d’esquiar, si vols pots practicar per fer curses però llavors n'has de saber molt, però jo el màxim que vaig baixar va ser una negra però la vaig baixar la meitat de cul a terra.

Per esquiar necessites botes, uns bastons i uns esquis, s’ha d’anar ben equipat amb uns pantalons per esquiar, una samarreta, un jersei, una jaqueta calenta , un casc i guants on no hi pugui passar l’aigua, o sigui impermeable, perquè la neu és aigua en estat sòlid.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ja vec que t'agrada esquiar, continua així!