dimecres, 12 de desembre del 2007

El millor riu

El riu d’Albesa

Albesa es un poblet petit situat a la província de Lleida dins la província de Lleida, es a la comarca de la Noguera. Per anar-hi trobaràs un cartell que hi dirà Albesa, llavors vas seguint els cartells fins arribar a La Portella. Dins la Portella continues seguint els cartells fins arribar a un pont que davall hi ha un riu es el riu d’Albesa. Hi ha molta vegetació, llavors veuràs un poble, vas tirant recte i veuràs un cartell que hi dirà Albesa.

Al 1965 el riu d’Albesa estava molt alt, fins i tot de vegades arribava al camp de futbol, i també es podia saltar de dalt del pont, desprès al llarg dels anys va anant baixant a poc a poc i al 1998 ja s'hi podia passar des del pon tirant cap dalt i hi havia trossos que estava molt fondo però si passaves pel cantó podies passar caminant i després per baixar pots anar nedant. Jo i uns amics meus ho vàrem fer.

El nostre riu és el riu Ribagorçana i aquest mateix riu desemboca al riu Segre. El Noguera Ribagorçana és un riu espanyol, afluent del Segre per la dreta. Pertany per tant a la conca de l'Ebre. Neix en la capçalera de la vall de Barrabés (La Val d'Aran, a la província de Lleida), i desemboca en el Segre al terme municipal de Corbins (a la comarca de Segrià, també a la província de Lleida). Durant bona part dels 130 quilòmetres del seu curs coincideix amb la línia divisòria entre Catalunya i Aragó. Les comarques d'Alta Ribargorça (Catalunya) i Ribargorça (Aragó), li donen nom.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Així m'agrada Arnau publicant coses d'albesa, aveure si publiques més coses!!