dilluns, 29 de novembre del 2010

Un llibre recomanat


Fa poc tems a la biblioteca del col·legi vaig agafar un llibre que es deia “El nen que jugava amb les balenes” i us el vull recomanar perquè, em va semblar molt emocionant. Tracta de:

La casa d’en Gorka (el protagonista de aquesta historia) es un petit vaixell de vela durant tot l’any , fins i tot els pocs mesos que va a l’escola. La mar i els grans cetacis (balenes dofins...) son el seu mon i la seva passió. La Susana, es la jove biòloga, que en Gorka admira, li ha ensenyat els secrets de la vida marina.

En Joan es un noi de la seva edat que viu a l’illa de cabrera,allí el porta a veure moltes cosses entre d’elles un fantasma del cementiri de soldats.

En Gorka viurà mes apassionants aventures en alta mar, en una d’elles, es va trobar a la Júlia (una petita balena amiga seva) enganxada en una xarxa de un pescador furtius, la xarxa era il·legal, ell vora la Susana va salvar a la petita estripant la xarxa, després van venir els pescadors per recollir la xarxa peró se la van trobar trencada i el càpita del altre vaixell va dir que ho li pagaven la xarxa o l’abordaven(enfonsaven el seu vaixell), ells no van voler pagar- la perquè era il·legal, els van continuar amenaçant fins que les balenes (que els havien estat seguint tota la estona ) es van posar a cantó i cantó del vaixell de vela en veure que estaven en perill, en arribar a terra van denunciar als pescador, però cap dels passatgers no va poder esta-se de explicar l’estrany comportament de les balenes.

Si voleu saber mes de les emocionant aventures d’en Gorka llegiu el llibre publicat de Josep Lorman, publicat per la “editorial vaixell de vapor”.

1 comentari:

teresa ha dit...

Quin llibre més interessant!Espero que durant el curs ens en recomanis
molts!