dimarts, 31 de març del 2009

Un dia a la Pobla de Segur amb tren


El día 20 de Març al matí, vàrem anar a Térmens a pujar al tren, que va fins a la Pobla de Segur. El recorregut és d’una hora i mitja aproximadament. Vàrem marxar de Térmens a les 9 h i 29 minuts i vàrem arribar allí a les 11 h.

Quan vam arribar allí vam anar a un prat a vora de l’estació a esmorzar, quan vam estar tots a punt vam marxar cap a museu dels “raiers” que eren els que conduïen els rais, però més que res era dels “rais”.

Els “rais” eren una mena de barques que baixaven pels rius de les muntanyes quan hi havia molta aigua, ja que sinó tocarien al fons del riu. Servien per a transportar la fusta de les muntanyes fins a les ciutat com: Lleida, Tortosa...

Primerament feien baixar els troncs sols de dalt de la muntanya, perquè si feien baixar directament els “rais” de les muntanyes es trencarien, i per aixó els feien baixar i als rius com el Noguera Pallaresa feien com una barrera perquè les fustes es quedessin agafades i des d’allí poder muntar els “rais”.

Els feien baixar directament fins a Tortosa o altres pobles o ciutats.
Varem anar cap al cap de futbol i allí vam dinar i vam jugar. Després de dinar els nens/es de 3r, 4t, 5t i 6è, vàrem anar a veure el molí de l’oli, però estava tancat i no vam poder entrar.

Després vàrem anar cap a l’ajuntament, on ens vam fer unes fotos de grup i vàrem tornar cap al cap de futbol. Un cop allí tota l’escola vam tornar cap al prat i des d’allí vàrem anar al tren, i el maquinista ens va deixar pujar a la cabina de conducció i varem tocat la botzina.

A les 6 h i 5 minuts vàrem tornar cap a Térmens, on vam arribar a les 7 h i 35 minuts. Allí ens esperaven tots els pares que en veure el tren es van ficar molt contents.

Va ser molt divertit, tot hi que no vam poder entrar al molí de l’oli, però tot i això ens ho vam passar tots molt bé i ens va agradar molt d’anar al tren amb les nostres tutores i altres mestres.


2 comentaris:

Laura Olona Seró ha dit...

ja tens raó manel, ens ho vam passar molt bé!

Noelia Borras ha dit...

Jo mo baig pasar molt be perque jugabem i ens dibertiem.