dimarts, 9 de desembre del 2008

S’han de cuidar els animals de companyia?

Ara parlarem dels animals que els seus amos no el cuiden, no els passegen, els peguen, no els donen de menjar...

Jo estic a favor perquè s’han de cuidar els gossos, els gats, els ocells, els peixos...
Potser algun dia que hagin mossegat a l’amo o s’hagi portat malament es podria deixar cinc minuts sense res però s’han de cuidar perquè puguin estar sans. Tots els animals mereixen un respecte i pateixen quan se’ls maltracta o se’ls pega.

Jo estic en contra perquè de vegades són animals desobedients: mosseguen, fan les seves necessitats on vol, no mengen res i quan els treus a passejar borden molt i has de tornar a casa només en un minut.

Jo estic en contra i a favor, en contra perquè no fan el que han de fer, ens mosseguen... i a favor perquè són carinyosos, et fan companyia, ajuden als necessitats, et fan passar el l’estona...

És necessari anar a l’escola?

Avui parlarem de si és necessari anar a l’escola o no, hi ha gent que pensa que es
necessari per aprendre, i n’hi ha d’altra que no perquè pensen que es podrien quedar a casa a jugar.

Per una part, és necessari anar a l’escola per aprendre i tenir una bona educació. Pensem que hi ha nens que voldrien anar a l’escola i no poden per manca de recursos.

Per una altra part, no és necessari perquè ens podríem quedar a casa a jugar a l’ordinador, no faríem deures, podríem mirar la televisió ...Potser seria més divertit...

Jo penso que hem de tenir temps per les dos coses, una estona per concentrar-nos en estudiar, fer els deures i altres obligacions de l’escola i l’altra per poder jugar a l’ordinador, al carrer. Però definitivament, penso que anar a l’escola és molt necessari, sobretot en un món on cada vegada hi ha noves coses per aprendre.

Contaminem massa?

Ara explicarem la contaminació dels transports i de les cases que tiren massa fum.

Estic a favor perquè hauríem de anar una mica amb cotxe, moto, camió o amb altres transports, però no els hauríem de fer funcionar tant, com anar cada dia quaranta quilòmetres amb els transports.

Estic a contra ja que la contaminació ambiental, a part de contaminar el nostre planeta, ens contamina a nosaltres també, perquè es troba en l’aire que respirem i això fa que a mesura que van passant els anys, al nostre organisme s’hi vagi acumulant bactèries i ens pot causar alguna malaltia greu.

Estic a favor i a la vegada en contra, perquè crec que no hauríem de contaminar el nostre planeta, però tampoc crec que hàgim de deixar d’utilitzar els transports, fàbriques,etc. El millor és que inventéssim mètodes per fer les dos coses a la vegada, utilitzar a la vegada el cotxe però que no contamini tant.

dimarts, 2 de desembre del 2008

Són necessaris més carrils per les bicicletes a les ciutats?

A Catalunya hi ha molts pocs carrils per les ciutats, als pobles tampoc n’hi ha i com que a la televisió i altres llocs diuen que s’ha d’anar més amb bicicleta, haurien de ficar carrils.

Hi ha arguments a favor perquè hauríem d’agafar més la bicicleta que el cotxe perquè el cotxe contamina molt més que la bicicleta.

Hi ha arguments en contra perquè hi ha molts més cotxes que bicis i si fem massa carrils bici els cotxes no podran circular. A més a més, tot i que hi ha carrils bici, moltes ciclistes passen per allí on els sembla.

Jo opino que s’han de fer mes carrils bici als pobles i a les ciutats perquè no cal anar sempre amb cotxe, si anem amb bicicleta o a peu no contaminem i amb el cotxe si que contaminem molt però que molt.

És necessari experimentar als laboratoris amb animals?

Avui en dia els laboratoris fan experiments amb animals perquè han de experimentar i fer noves medicines. A molts animals els fan menjar medicines i es moren; aquests animals amb què experimenten són inofensius i la majoria moren.

A vegades són beneficiosos per a la gent malalta però n’han mort molts: gossos, rates, monos, hàmsters, ocells. Gràcies a aquests experiments la gent que te una malaltia pot tenir solucions quasi per a tots els casos. Cada moment fan mes experiments per combatre el càncer etc...

Les vacunes també les fan als laboratoris i per això ens vacunen per combatre malalties. Cada vegada hi ha mes casos com ara la Sida, per això estan intentant buscar una nova vacuna, pastilla, xarop etc... Segurament és bo que hi hagi medicaments per combatre tota mena de malalties, però també hem de tenir en compte els animals innocents que moren per voler experimentar amb ells.

Estic a favor de que s’experimenti per a fer noves vacunes i medicaments per a la gent que te malalties .Però per altra banda, estic en contra de que hagin d’experimentar amb animals i que moren tots o quasi tots. Aquests animals són inofensius i a la vegada són animals de laboratori , aquells animals no poden veure el món exterior. Vosaltres esteu en contra o a favor?

Cal fer més carrils bici?

Avui us parlarem de si s’han de fer més carrils bici o no, perquè hi ha molta gent que vol anar amb bicicleta pel poble o la ciutat i si hi ha molt trànsit s’han esperar.

Per una banda s’han fer mes carrils per anar amb bicicleta perquè la gent que va amb bicicleta s’està queixant de que quan hi ha molt trànsit s’han d’esperar perquè els cotxes no tiren, i si hi fan carrils per anar amb bicicleta no s’hauran d’esperar tant per passar amb bicicleta. A més a més, fer carrils bici farà que la gent utilitzi més la bicicleta i que no contamini tant l’atmosfera.

Per una altra part no s’han de fer carrils per anar amb bicicleta perquè la gent ha de tenir paciència i esperar i, a més, hi ha molt més cotxes que bicis i han de tenir prioritat.

La meva opinió és que si que s’han fer mes carrils per anar amb bicicleta perquè a Catalunya n’hi ha molts pocs.

La desforestació

Ara parlarem d'un tema que es molt important per a la terra, es la desforestació la tala d’arbres i també de fer barbacoes als boscos. En resum que talem massa arbres i no cal perquè hi ha animals que es moren cada dia per culpa dels boscos cremats i de la tala de arbres.

Ho necessitem per fer mobles i fer paper per a poder escriure i per poder fer el material per anar a l’escola.

Necessitem els arbres per respirar per alimentar-nos de la fruita si continuem així la selva Amazònica desapareixerà el pulmó de la terra, i sense allò no podem ni viure ni fer mobles.
Si continuem així d’aquí a uns anys per el que tallem ens en repetirem perquè no es podrà viure.

Sergi: Jo crec que no es pot continuar així perquè si continuem així ens quedarem sense aire i si també tallem massa arbres els animals que viuen allí també es moriran.

Manel: Jo crec que talar arbres es necessari però no crec que sigui necessari talar-ne tants perquè aviat ens quedarem sense el pulmó de la terra i allò es molt important perquè no ens donem compte però molts animals van morint cada dia sigui per laboratoris o sigui per la desforestació.

És bo jugar a la play-station?

És bo jugar tantes hores a la play? Sí o no? Tots ho estem pensant.

Jugar a la Play és una bona forma d’entretenir-te, però també pot ser una forma de perdre el temps. Quan fa bon temps l’has de deixar en un racó apartada perquè segurament és molt millor que utilitzis el temps per anar a jugar al carrer, jugar amb els amics... La qüestió és sortir de casa.

Quan plou o fa mal temps és millor quedar-te a casa jugant a la play o a la Wii, perquè és igual que jugar amb un joc de taula. Ah!, me’n descuidava, tant si fa bon temps o mal temps a l’hora de fer els deures a fer els deures.

Quant a la meva opinió del tema, hi estic a favor perquè quan fa mal temps i t’has de quedar a casa no crec que sigui dolent de jugar-hi. En part, però, també hi estic en contra perquè a l’hora de temps lliure és millor sortir al carrer.