dimecres, 27 de febrer del 2008

La bandera catalana d’Albesa

La bandera de Catalunya per a mi és impressionant, la millor de totes. Té quatre barres vermelles i cinc de grogues.

A Albesa hi ha una bandera Catalana molt gran aguantada per un pal molt gran de color blanc. Esta situada al “Castell del Sinto”, on abans hi havia un castell molt gran i molt bonic (això és a la vora de la carnisseria de ca l’Esmet). Hi ha una vista meravellosa, és veu quasi tot el poble, la zona d’esbarjo dels nens, la Pedrera, el camp de futbol i moltes més coses.

Al Castell hi han moltes males herbes i també hi ha una costa on quan érem petits hi fèiem curses, encara que hi havia vegades que no sabíem frenar i acabàvem a baix de tot! El més divertit és que hi ha diversos camins per arribar a baix de tot.

De vegades el pal cau, i l’hem de tornar a plantar entre tots els joves i més gent del poble, i quan està penjada la bandera cantem l’himne. Els nens llegim un escrit, envoltats per una bandera molt llarga de Catalunya i per acabar tiren una “traca” i fa molt soroll. Després anem tots a la saleta i fem un pica-pica que està per llepar-se els dits.

A la vora del “Castell del Sinto” a l’estiu els majors de 16 anys es construeixen un cotxe ells sols i fan una cursa fins a baix . Baixen per la costa però de vegades algun no frena i en lloc de frenar a baix continuen pel carrer fins que el cotxe es para sol.

Espero que l’aneu a veure, és molt gran i impressiona molt i si pugeu fins dalt al turó veureu la vista esplèndida del poble d’Albesa. I si viviu a Albesa podeu buscar la vostra casa. A l’estiu t’aconsello que no hi vagis perquè esta ple d’abelles i mosquits.