dimarts, 12 de maig del 2009

Els experiments de les colònies

Els passats dies 27 i 28 d’abril, vam anar de colònies a una escola de ciència que es deia Can Mas. L’últim dia els monitors, que es deien Dr.Focus Locus, Dra. Okiti Poquiti i Dra. Pet i Rot, ens van ensenyar a fer alguns tipus d’experiments.

Els monitors van portar una taula i tots els ingredients necessaris per poder processar tots els experiments. Nosaltres, els nens, ens vam asseure al terra, i de vegades els monitors buscaven voluntaris, i és clar, tots hi volíem sortir.

Alguns dels experiments que vam fer són aquests: el primer es fa barrejant bicarbonat amb vinagre, i d’allí se’n treu uns gasos i així es poden inflar globus.

El segon es fa barrejant molta “maizena” amb aigua, d’on després en sortia una pasta molt enganxosa, que semblava líquida, però quan li pegaves un cop sec semblava sòlida i molt dura.

El tercer era que en una ampolla hi poses bicarbonat, colorant alimentari, sabó de rentar els plats, tanques l’ampolla, la sacseges, la tornes a obrir, i... És com si hagués eructat un volcà.

I així va acabar, ens ho vam passar molt bé i vam passar una bona estona.

Aquest article està fet per la Laura Olona i la Laura Torres

2 comentaris:

Núria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Núria ha dit...

noies esta molt be pero us eu descuidat el de l'energia, es feia amb un globus.

continueu aixi!!!!!!!!!!!!!!!