dimarts, 12 de maig del 2009

Un dia de pesca

La pesca està quasi prohibida en algunes èpoques, com ara en el temps de cria i el temps d’aparellament. Tot i que l’hivern es difícil de trobar-ne perquè fa molt fred i si surten es moririen.

A les sèquies hi solen haver truites i algun barb, al riu hi solen a haver barbs, truites, cirulos, carpes… i els pots pescar segons la canya que portis. Per exemple si portes una canya que aguanta trenta quilos no podràs pas anar a pescar cirulos perquè un cirulo et pot arribar a pesar cinquanta quilos i et partiria la canya, i segons el fil que portis tampoc no podràs pescar segons quin peix.

Hi ha molts peixos, també hi ha molts tipus de fils: el fil de cirulo que es una sirga molt flexible, el fil de truita que es de plàstic i molt flexible...

Hi ha peixos que son dolents per a la salut, com per exemple una truita quan ha respirat aigua en que hi ha sulfats o coses tòxiques, als rius no sol haver molts solvats.

Per anar ben abrigat per no tenir fred en temps de molt fred quan vas a pescar al riu: unes botes, una canya bona, uns hams per si el perds…

Alguns consells
Què has de fer quan s’enganxa el fil a una branca dins l’aigua a un lloc on no s’hi pot arribar? Has de començar a donar fil i fins que se’t desenganxi.
En quins rius hi sol haver peixos? Als rius que no hi ha gaire brutícia, en rius que no hi ha gaire profunditat.