divendres, 22 de gener del 2016

Les meves vacances de Nadal



El 21 de desembre per matí vam fer classe, però a la tarda vam fer el festival a la saleta. Jo estava molt nerviós, però content, perquè em van vindre a veure els meus cosins de França. Quan vam acabar el festival, a les dos quarts de sis de la tarda, vaig anar a casa i em vaig trobar els meus tiets de França, estava molt content perquè feia molt de temps que no els veia. Mes tard també van venir els meus tiets de Lleida i d'Albesa; era un dia especial perquè ens vam reunir tota la família per sopar.
L’endemà, el meu tiet a les nou ens va portar a l'escola jo i els meus germans, i també ens van acompanyar el cosí i la cosina. Quan vam entrar a l'escola vam fer les postals de Nadal i després vam anar a cagar la soca els de Cicle Superior i ens va tocar un PEN de 8GB. Després del pati vam fer una divertida discoteca, que vam ballar tota la classe. A l’acabar l’escola al matí, a la tarda ja vam començar les vacances, ja que vam anar tots els meus cosins jo i a la plaça dels sarraïns a jugar tots junts. A la nit vam tornar a sopar tota la família a casa del meu cosí Yassine.

El primer dia de vacances em vaig despertar tard perquè ja no havia d’anar a l'escola. Vaig esmorzar ràpid i vaig sortir a jugar amb els meus amics. A la tarda vaig anar a Lleida amb el meu tiet de França a visitar la meva tieta.

Els primers dies de vacances com que hi havia el meu tiet de França,  no feia deures, i estava tot el dia jugant amb els meus amics i cosins, cada dia feia el mateix.

El 25 de desembre, com que era festa, vam anar a Lleida jo, els meus germans i els meus pares. A la tarda vaig sortir al carrer a jugar amb els amics. Vam anar a l’església a esperar els reis, amb una bossa gran per recollir molts caramels. Quan van arribar tots els nens recollien caramels, i tots cridaven d'alegria. Jo vaig està agafant caramels i després vaig anar a casa a esperar que els reis em portessin el meu regal. Estava al balcó esperant que vinguessin els reis amb el meu regal. Ja veia com venien, i jo i els meus germans vam baixar ràpid cap a la porta per agafar els nostres regals. A jo me’l va portar el rei blanc, el vaig agafarcontent i vaig pujar ràpid a dalt per obrir-lo, era el joc de taula que vaig demanar. Vam jugar jo i tots els meus germans amb els jocs i més tard vam anar a dormir. El  dia 6, sols despertar-me vaig anar a jugar amb els meus germans amb tots els jocs que ens van portar els reis. Després de dinar, vaig anar a mirar la televisió , i més tard vaig anar a Lleida amb els pares.
L’endemà, vaig haver de començar el matí fent deures, anar a casa de la meva tieta, ja que allí estàvem reunits tota la família. Ens ho vam passar molt bé , ja que vam parlar, riure i sobretot vam menjar molts torrons.

L’endemà, el meu tiet de França, que havia estat aquí de vacances, sen va tornar cap a casa seva. Estava trist perquè ja se n'anava, però content perquè havia vingut a veure’ns una setmana. Em vaig d’expedir d'ells, i ja vaig haver de començar a fer els deures de vacances.

Cada dia pel matí feia deures, i per la tarda sortia a jugar amb els meus amics pel poble.
El 31 de desembre, ja era l’últim dia de l'any, era un dia especial, però jo vaig passar el dia com un dia qualsevol. Pel matí, com sempre, feia deures, i per la tarda vaig anar amb els amics a jugar a la plaça. A la nit, vam sopar i vam estar desperts fins a les dotze de la nit. Estava content perquè ja començava un any nou, van tocar les campanades i ja vaig anar a dormir.

L’endemà, al despertar-me ja era el any nou, el primer dia de 2016, estava il·lusionat i content, pero, com sempre, jo al mati tenia que continuant fen deures, encara me’n faltaven molt per acabar-los. A la tarde va ser diferent, vam anar a Lleida, a casa dels meus tiets i a fer una volta per allà amb el meu pare.
Els següents dies, continuava com sempre fent deures pel matí, i a la tarda, sortia a jugar amb els meus amics.

Ja esta començant a pensar en què volia que em portessin els reis, volia que em portessin moltes joguines, però ja sabia que no me’n podien porta tantes. Al final em vaig decidir en què em compréssim un joc de taula que em va agradar molt quan el vaig veure per la televisió.
Ja faltava poc pel dia dels reis i estava cada vegada més content.
Ja ha arribat el dia 5, portava molt de temps esperant aquest dia. Al matí haver de fer deures com sempre, ja me’n faltaven pocs per d'acabar. Després de dinar vaig sortir tota la tarda amb els amics, ja que cadascun portava els regals que li van portar els reis. Va ser una tarda molt divertida.

Ja falten pocs dies per acabar les vacances. Falten els dos últims dies, el cap de setmana. Aquests dos últims dies durant matí estic escrivint el diari, intentant acabar-lo. Ala tarda, intento jugar el màxim possible perquè ja comencem l'escola.

                                                         


El meu diari de nadal

Avui, 22 de desembre de 2015, he anat a l’escola de 9:00 a 13:00, era l’últim dia abans de les vacances de Nadal i la nit d’ahir em vaig posar nerviós. A l’escola, hem fet postals de Nadal. A la tarda, m’avorria amb la mama que feia vacances i jo també, vaig aprofitar per fer els deures i hem preparat un farcit de nata i xocolata pel tronc de Nadal que ens menjarem per postres del dia de Nadal.
Avui, 23 de desembre, m’he despertat a les 10:00 del matí per anar a Térmens, el poble de la meva mare. Allí, hem carregat al cotxe dos regals pel papa, que li regalaríem per Nadal, sense que ell ho sàpiga. Per dinar he menjat macarrons i peix a la planxa, per cert, que bons eren! A la tarda, hem aprofitat, la mama i jo, que el papa ha anat a treballar per treure els regals i amagar-los en un lloc secret i també he anat a jugar a la plaça dels sarraïns amb els meus amics, que tots jugaven a futbol i a mi no m’agradava. I finalment he anat a jugar a l’ordinador amb jocs de taules de multiplicar, que ens havia fet enviar la Berta al Gmail.
La vigília de Nadal, m’he despertat més tard del normal. M’he despertat quan la padrina Rosita de Térmens trucava al timbre, perquè havia de venir per ajudar a la mama a preparar el dinar de Nadal. He esmorzat i m’he vestit ràpid, per intentar-los ajudar. Per allà a les 12:00 he anat al parc, que no hi havia ningú, només se sentien els crits dels nens del casal de Nadal al menjador escolar en que hi havia la Carla i la Mar, i he pensat que esperaria fins a la una de la tarda, que era l’hora en què sortien per donar-los una sorpresa i també he trobat a la Laia. A la tarda, he acabat els deures de mates i he començat el llibre de lectura que ens havia manat el mestre Xavier, i un cop més he anat a l’ordinador, he entrat al Gmail i he parlat amb la Carla i la Mar a través de  Hognuts.
Avui 25, és un dia especial perquè és Nadal. Quan ens em despertat al matí he anat al costat del foc amb el papa i la mama, que és on eren els regals, el pare Noel em va portar: dos jocs de la Nintendo3DS ( Mariokart supersmashbrush, de circuits, i professor Layton i els seus misteris, de endevinalles) i una taula nova per fer els deures. El que m’ha semblat estrany és que també han portat regals per al papa: una cafetera nova i 20 capsules, i una torradora nova. Més tard va arribar la padrina Rositaque era l’ajudanta de la mama per fer el dinar de Nadal amb la família i poc a poc han arribat tots. Hem començat a dinar, el primer plat era una sopa tan bona que volia repetir si no fos que teníem més plats per endavant i això només era el començament perquè els altres també eren molt bons. Quan han marxat tots i havíem acabat de recollir vam començar a veure la pel·lícula d’en Nicolàs, jo ja l’havia vist  a l’escola, però el meu pare i la meva mare, no.
Avui 26, era Sant Esteve. Després d’esmorzar, m’he passat tot el matí a l’ordenador fent una carta als reis i imprimir-la, he tingut de intentar-ho dos cops perquè el primer intent a les dues cares sortia el mateix. A la tarda, com que m’avorria he anat a Lleida amb els meus pares a la pista de gel que hi ha a la plaça Sant Joan  i també ens hem passejat pel carrer Major. De sobte, la mama va voler anar un bar que és deia Antares, que hi anaven el papa i la mama quan eren joves. La mama deia que era per aquí, però el papa deia que era per allà i al final no el vam trobar. A la nit, hem mirat el partit Catalunya contra Euskadi ( un partit amistós )  que ha  guanyat Euskadi amb un 0-1. A mitja part hem anat a l’ordenador per saber on era el bar Antares.
El 27 ( avui ), al matí, m’he despertat, he anat a esmorzar i he fet els deures d’anglès, també he començat a fer els deures de Aurelio ( un cara d’un full ) i he llegit més capítols del llibre de lectura. A la tarda, he anat a jugar a la plaça dels sarraïns, que un cop més jugaven a futbol i a jo no m’agrada, però havia alguns amics com el Jordi F o l’Imed. Quan he tornat a casa he jugat amb latableta, a mitja partida la mama m’ha cridat perquè tenia el berenar a punt, eren creps amb xocolata ( el meu berenar preferit ) que estaven molt bones. Com cada diumenge tinc que anar a casa dels avis perquè ells em donen la setmanada, també per veure el partit de basquet Madrid- Barça amb el padrí que al final em guanyat i per veure masterchef junior 3 amb la padrina. Quan he tornat, m’he dutxat i he anat a sopar veient “Polònia el musical, la independència tenia un preu” que la feien per tv3 i que la vam anar a veure a les vacances de Nadal de l’any passat a Barcelona em va agradar molt com interpretaven la manera en que parlaven perquè a jo m’agrada molt el teatre.
El dia dels innocents, 28 de desembre m’ho he passat molt bé. Al matí, m’he despertat quan veia que eren les 11, tenint un espant. He esmorzat i de seguidahe fet els deures d’Aurelio i he començat els deures de medi. A la tarda, he anat a jugar a la plaça dels Sarraïns, com cada tarda, allí hi he trobat el Samir, el Jordi F. i el Jordi LL em fet jocs amb baldufes i hem caigut per la rampa amb un tractor de joguina en comptes de fer un partit de futbol. A la nit, com que era el dia dels innocents, he gastat algunes bromes al papa i la mama com posar una creu dibuixada al cul. També he vist amb el papa i la mama una pel·lícula de riure: que una persona ha de fer un viatge que acaba en una aventura.
Avui, 29 de desembre m’he despertat i ha trucat el Norbert per convidar-me a passejar la Blanca, el seu gos per el poble. Quan hem acabat, l’he convidat a casa meva per jugar a la Nintendo amb els dos jocs que m’havia portat el pare noel . Com que ens ho em passat molt bé al matí, també vaig jugar amb ell a la tarda veient Mr.Bean i jugant a la plaça. També, vam aprofitar que a la saleta venien els patges reials per anar-hi, allí ens vam trobar la Carla i la Mar, el Samir, el Jordi LL. I el Jordi F., i el Miqui que ens perseguia. Quan he tornat a casa m’he posat al ordenador per veure els missatges que havien deixat els meus amics i per escriure el diari personal. A la nit, he vist masterchef junior 3.
Avui 30, era el meu sant. Al matí m’he despertat i he anat a buscar al Norbert per fer els deures junts, m’ha faltat un exercici dels deures de medi i he llegit el llibre de lectura. L’última mitja hora que ens quedava vam aprofitar per jugar una mica a la Nintendo. A la tarda he mirat una altra vegada Mr. Bean i he jugat a l’habitació ( fent puzles i jugat a fet i amagar )  amb en Norbert i la seva germana de 5 anys, Bruna. Quan han marxat he jugat una mica més a la Nintendo, però a mitja partida s’ha apagat la Nintendo perquè s’havia esgotat la bateria i no es va carregar perquè el carregador s’ha espatllat. Però no m’he avorrit gaire perquè de seguida va empessar el Barça-Betis.
Avui, 31 de desembre és l’últim dia de l’any 2015. M’he despertat més aviat perquè estava nerviós i he vist una pel·lícula d’en Popeye, el mariner amb el Norbert. A la tarda, ha vingut la Margarita, la dona de la neteja, a netejar, he vist el Ms. Bean sol, al cap d’una estona ha arribat el papa amb el carregador nou i després el Norbert per jugar a la Nintendo i desitjar-me “ bon any nou “. La mama ha plegat més aviat i s’ha posat a fer el meu menjar perquè haviam anar a casa d’un amic de Lleida, a celebrar l’any nou, i no tenien menjar sense gluten. Allí hi ha el Biel amb qui hem jugat bastant, poc abans de les 12 ens han donat una trompeta, una perruca i una antifàs, i hem anat a dormir a les 5 de la matinada.
Avui, 1 de gener de 2015: ens hem despertat a les 2 del migdia i no ens ha calgut esmorzar sinó que ens hem posat a dinar. A la tarda, hem vist una pel·lícula de l’Indiana Jones i el Titanic, per cert que són molt boniques, també he tingut temps per anar a visitar els meus avis, perquè era “roig”, és a dir, festa i he jugat amb la mama a la Nintendo, un joc de pensar que hem aprofitat per netejar la nova cafetera del papa. A la nit he vist les aventures d’en Tintin, que al meu pare i la meva mare els agradava molt quan eren petits, tot i que la meva mare estava tota l’estona a la tableta, però al papa i a mi ens ha agradat molt.
Avui 2... M’ha despertat la mama per anar a comprar a Lleida. Hem comprat una cadira al BricoKing, hem comprat gambes, però els meus pares em van convèncer de comprar, a més, aletes de pollastre i patates braves al Mercadona nou, era molt modern, tenies un tiquet que et feia pagar l’aparcament però els caixers ens en donaven un altre de no pagar, i finalment hem anat a comprar el rosco de reis al centre de la ciutat. Per dinar he menjat les aletes de pollastre i les patates braves, que haviem comprat al Mercadona. A la tarda, ha vingut la Carme, una cosina meva que estudia a Bilbao i la veiem molt poc. També hem vist el partit Espanyol-Barça i el Atlètic de Madrid – Llevant.
Avui 3, al matí, m’he despertat com sempre i he jugat a la Nintendo amb la mama a un joc de pensar i, després, sense la mama, un joc del Mario Kart. A la tarda, com que plou, me la vaig estar a casa amb l’ordinador a la meva habitació, i també he vist partits de futbol a la tele i al final m’he matat d’avorriment. A la nit, em vist un programa que m’ha avorria molt que es deia “ La CUP diu no a mas “, sort que abans he vist el masterchef que ja era la semifinal! L’he vist amb la padrina, ja que cada diumenge he d’anar a casa dels avis. Quan estàvem mirant el masterchef el padrí m’ha preguntat si feien futbol jo li he dit que sí i el padrí i jo hem anat a casa meva per veure el partit.
Hoy 4.Mi abuela me estaba esperando en el comedor, porque esta semana mi abuela me venía a hacer compañía. Nos fuimos a casa de la abuela. A la tarde, se me pasó volando en la tele y en el ordenador, sobre todo con Mr. Bean, que mi abuela casi se ahoga de la risa. Pero, después mi abuela cambió de canal y vió las noticias y me fui al ordenador dónde hacían juegos divertidos. Por la noche, empezó nueva temporada un programa que me gusta mucho y esta vez era que iban a la “Vall d’hebron”, que está en Barcelona y fue el hospital dónde estuvo ingresada mi abuela más de un mes y que siempre la fuimos a ver cada sábado, excepto mi papa que venía tres veces a la semana.
Hoy 5 de enero… Por la mañana, he llevado nueces para mi abuelo, que  me regaló la abuela de Norbert. Cuando he llegado a casa de mis abuelos, primeramente, romper la nueces y después separa el que llevaba dentro de las cascaras y, finalmente, me regaló un potito de nueces. Por la tarde, he ido a la plaza de los Sarraïns, allí me he encontrado con Jordi F., con Lluc y con Eudald. Después, he ido a la Iglesia para recibir a los reyes magos y jugué con mis amigos. Los reyes me portaron un ordenador nuevo para mi escritorio nuevo. Por la noche, he visto la final de masterchef junior 3 que al final ganó la Maria y yo creía que ganaría Lukas, y mi mama y mi papa también.
Hoy 6, era el día de reyes. Cuando me despertó, fui a ver que me llevaron, me llevaron el juego Gastón Cabezudo, cuando acabamos de almorzar jugamos a ese juego en que ganó mi mama y yo quedé segundo delante mi papa. A la hora de comer el roscón, a  quien le tocó el rey fu yo, al principio, creia que era la ”faba”, peró todabia no salió porque dejamos la mitad para la noche. Por la tarde, fui al ordenador nuevo y vi el Barça-Espanyol que al principio hizo un gol el Español pero después el Barça hizo quatro goles ( 4-1 ). A la noche vi una película de la búsqueda de un tesoro y le tocó la “faba” a mi madre y lo envió en facebook y a todos se nos escapaba la risa.
Hoy 7… Por la mañana, he ido a acompañar a mi padre a “La Caixa” y he estado en casa de mis abuelos viendo la tele, jugando con mi gatita y jugar a la nintendo a Mario Kart SuperSmashBros. Por la tarde, he visto el Mr.Been y he ido a la plaza de los Sarraïnes  jugando al fútbol, que al final me gustó, con Jordi F., Jordi LL. y Samir. Después he ido al ordenador y he acabado los deberes. Por la noche, ha venido mi abuelo a casa para ver el futbol, porque él no tiene una compañía que se puede ver el futbol, hemos visto con mi papa el Eibar-Las Palmas. Y después, empezaba “Cuéntame como pasó” que a mis padres les encantaba, pero yo no le veía la gracia y me fui a jugar otra vez con la Nintendo.
Hoy 8… La mañana, me la he pasado en casa de mi abuelo i abuela, jugando con su gatita que se encontraron por la calle hace un año. Y mirar la tele con la abuela. Por la tarde, he ayudado a mi papa a hacer facturas para su trabajo, cosa que al final ha tenido que llamar a mi mama porque no sabía cómo tirar hacia atrás. Después, he ido a Balaguer a la clase de Teatro porque en Balaguer hoy se acababan las vacaciones. Hemos hecho chistes y inventarnos una historia, que empieza uno y después la sustituyen y el otro continua. por la noche, salió mi tortuga Goreti que hibernaba desde agosto y se puso delante al fuego, y yo estando a su lado en la butaca.
Hoy 9… Por la mañana: He ido a casa de mi abuela de Térmens, para dejar en el sótano algunas cosas que ya no utilizamos y es el lugar donde guardábamos las cosas viejas y hemos visto  una bicicleta vieja con ruedas muy grandes y la mochila que utilizaba mi mama. Después, hemos ido a Lleida a comprar cosas que no sabia y he aprovachado para comer jamon Ibérico, que estaba muy bueno. En la tarde, he jugado con Miqui, voltando por el pueblo y haciendo pregundas interesantes. Después, cuando llagué a casa, mis papas miraban la notícias, así que me fui a casa de mi abuela. Por la noche, mis papas miraban más notícias y jugué a la Nintendo a carreras.
Hoy 10… Por la mañana, jugué otra vez con Miqui, pero antes quité la guarnicion de Navidad que havíamos decorado el día 6 de Diciembre. Por la tarde, he jugado en la plaza de los Sarraïnes con Samir, Pau ( un chico de Lleida) y otros. En casa, he revisado los deberes porque a la mañana empezábamos la escuela, y he acabado el diario personal y me ha ido a la ducha. Para  cenar, me he comido una pizza y un poco de jamon Ibérico, todo estaba muy rico y apeticible.


Vacances de Nadal

El dimecres, 23 de desembre, és a dir avui, he anat a un  torneig de futbol perquè el meu germà petit hi jugava. A l’arribar els meus dos germans van anar al vestuari. Escalfen  pel partit, comencen el partit, van perdre 1-3, van guanyar 1-0, van perdre 0-5, i un partit van guanyar a la tanda de penals 2-1. Van quedar setens.

El dijous, 24 de desembre al matí, vaig jugar amb els meus germans a la play station 3 i també a la tablet. A la nit vam sopar patates fregides i entrecot de vedella i vam fer cagar la soca, ens va cagar un pijama, samarretes, colònia i xocolata i vam anar a dormir esperant al  Pare Noel.
El dia després era Nadal ens vam despertar i  vam anar a veure què ens havia deixat, però primer a esmorzar,  xocolata amb xurros i pa, després vam obrir els regals, ens va portar roba i el fifa 16! Vam anar a missa i després a dinar amb tota la família! Aperitius, galets i cuixes de pollastre farcides i per postres torrons.
v
El dia 26 pel matí vam anar a caçar, i vam abatre un senglar, després un altre dinar familiar a casa de la meva besàvia Carmeta, vam dinar molt bé, després vam anar a provar la moto del meu cosí Toni.
.

 Hi vaig pujar, però vaig caure molt aviat i per arrodonir el dia, cap a Barcelona a veure el partit de futbol de la selecció catalana, Catalunya VS Euskadi.

Catalunya va perdre 1-0.
 El diumenge 27 vaig passar el dia amb la Carla Parisi i la seva família a Bell-lloc on hi juga a hoquei. Vaig menjar fideuà i després vam jugar.
L’ endemà  vaig anar a ajudar al pare a replantar arbres a Benavent. A la nit vaig jugar a la play station.
El dia 29 vaig tornar al tros pel matí i a la tarda vam anar a comprar arbres i a plantar, però després  vam anar buscar sacs per tapar les arrels.
El dia 30 vaig anar a  uns magatzems amb el pare i després vam tornar al tros per treballar.
El dia 31 vam ordenar el magatzem i a la tarda vam anar al tros. A la nit vam anar a celebrar cap d’ any a cal Jordi Delsams. Vam sopar i vam menjar raïm i després vam jugar a l’ordinador.
  

El 1r dia del 2016 van venir a dinar tos els meus padrins a casa i vam fer una altra vegada un dinar molt bo. A la tarda vam anar a caçar, vam buscar els senglars, quan el vam trobar vam parar el cotxe, vam baixar i el meu pare va carregar el rifle i el senglar es va posar a córrer, el meu pare va disparar 2 trets i el va tocar, però ferit es va escapar.
.
El dia 2 al matí vaig estar a casa mirant la tele  però al no fer res més m’avorria molt. Vam dinar i a  la tarda vaig anar al tros, va ser més divertit.
El dia 3 vaig anar a caçar la perdiu al matí.  
Després un altre dinar familiar a casa de la padrina Carme. A la tarda va venir el meu cosí Ferran.
L’endemà vaig estar malalt a casa amb molta diarrea i vaig vomitar 5 vegades! No vaig menjar res amb tot el dia, només bevia suero i tenia molt mal de panxa
.
El dia 5 al matí vaig estar a casa fent dieta tova i a la tarda vam anar a la cavalcata  de Reis a Lleida, després vam anar a sopar a ca la padrina Carme. Els reis ens van portar roba i un llibre d’ animals molt divertit.
El dia 6 vaig anar a caçar, vam caçar un senglar, potser de més de 100Kg!! I en vam veure 6 més!
Vam dinar a casa de la padrina Cèlia  amb tota la família, vam menjar cabrit de casolà, còctel de gambes i tortell de reis, després vam obrir més regals de reis i em van portar els millors perdigons alemanys que hi ha, uns Magnum, una mira per l’escopeta i roba per anar a caçar. A la tarda vaig anar a casa de el meu cosí a jugar.
El dia 7 pel matí vaig anar a la granja a ajudar la mare a  deslletar,  canviar porcs petits i verres, desprès en vam canviar de grans i m’ ho vaig passar molt bé. A la tarda vaig anar a entrenar a futbol i vaig veure els meus amics que feia dies que no veia.

El dia 8 al matí em vaig quedar a casa a fer deures, a l’acabar la redacció  que se’m va fer pesada perquè era molt llarga i tenia de vigilar les faltes vigilar les faltes, però vaig poder fer fins el dia 7 de gener i sols em quedava divendres, dissabte i diumenge. Em va trucar el meu cosí Eduard per anar a jugar amb ell. Vam anar a comprar, a tirar les escombraries i després vam jugar. Vam anar a dinar, jo després de dinar vaig jugar a la tablet i a la tarda vaig anar a passejar el meu gosset Bru  amb l’Eduard. Al tornar, em vaig dutxar i vaig tornar a anar a entrenar a futbol, i després a sopar.
El dia 9 vaig anar a veure com jugava el Pep, el meu germà petit que van guanyar 4-3, desprès jugava jo i vam perdre 2-5. Un company de l’equip li va dir a l’àrbritre – ja se que sóc guapo però tu ets molt “fea”!-. i jo em “moria de riure”.

Vaig anar a casa a dinar. A la tarda vaig anar a ajudar a el padrí.
L’últim dia de les vacances, avui diumenge, al matí hem anat a caçar i hem tornat a caçar un altre senglar molt gros, el pare m’ha donat els  ullals, hem anat a dinar, a la tarda  a jugar amb els meus germans i, ufff, he acabat la redacció,  he passat justet de les 1000 paraules!

Han estat unes vacances d’allò més divertides!