divendres, 27 de novembre del 2015

La castanyada

Com cada any fem la castanyada a l’escola però aquest any  ha sigut diferent per a la nostra classe, perquè com ja som de cicle superior ens ha tocat transportat abans que vinguessin els pares totes les cadires on s’asseurien, ens ha tocat transportar totes les cadires i servir begudes i gots a tothom. Dóna una mica de treball  però és igual perquè també ens ho hem passat molt bé. 


A l’hora de sortir a actuar el que havíem preparat m’havia posat una mica nerviosa, però ja em va passar ràpid i quan actuàvem la Ingrid, la meva cosina, no em parava de mirar. Quan vam acabar sortien els de 6è a fer una actuació que començava a poc a poc i després cada vegada més ràpid . I després d’això havíem  de sortir tothom a fer la conga,  era molt  divertit!   Després  cada curs menys 6è que s’estaven canviant per repartir les castanyes, havia de fer una rotllana  i tocar instruments i ballar, i això també va ser molt divertit.

I ja va ser l’hora de  repartir begudes i gots, jo vaig repartir gots, i quan vam acabar tots a repartir vam beure i menjar, jo vaig beure coca cola i com tothom vaig menjar castanyes i al final ens va tocar escombrar i deixar les cadires al seu lloc. 



Última hora!

   
L'Elbrus entra en erupció just quan el coronaven 3 alpinistes

L'Elbrus entra en erupció justament quan 3 alpinistes arriben al cim més alt  d´Europa. Va entrar en una erupció fulminant i potser, haurà de recórrer 1500 KM en una cursa que segurament desfarà tota la neu del  Càucas fins arribar a la mar Càspia o a la mar Negra. Un grup de periodistes han  anat al parc natural del Càucas per contemplar aquest fenomen tan estrany .

Resulta que les plaques indoaustraliana i euroasiàtica han fet una gran col·lisió que ha provocat aquest fenomen tan espectacular que es produeix al mateix moment que  3 alpinistes coronaven el cim ;han quedat socarrimadets. Just en aquest moment la lava està arribant al mar caspià.
Dels tres alpinistes un era espanyol i els altres dos eren francesos, el president de cada país  ha decretat 3 dies de dol pels alpinistes.

Una molt trista jornada per l’alpinisme.


                                                                                         Miqui Almacelles Sanz
                

                                                                                




L'Elbrus en erupció.

La castanyada


Divendres 30 a l’escola és celebrava la castanyada, al pati estaven arribant els pares i tots els nens estaven cridant el nom dels seus pares.
 

P3, P4 i P5 van ballar una cançó de la castanyada molt divertida per ells de fer-la i nosaltres de veure-la.

Després ho va fer cicle inicial i els hi va quedar força bé, més tard ho va fer cicle mitjà i els hi va quedar molt bé. I llavors ens tocava a nosaltres encara que no ho reconegui estava una mica nerviosa però quan vaig sortir m’ho vaig passar genial!

Vam fer algunes errades però l’important és que ens ho vam passar bé. Per acabar ho va fer 6é i també els hi va sortir bé.

Ara tocava menjar castanyes! Nosaltres vam repartir beure i els de 6é les castanyes vestits de castanyers.

Quan va acabar vam recollir cadires i escombrar i ens en vam anar cap a casa.

La castanyada


El divendres vam celebrar la castanyada, nosaltres ajudàvem als de 6é, quan vam arribar al col·legi vam anar a la professora, i li vam dir  si podríem començar a ficar cadires perquè se pugessin sueres els pares les famílies, jo vaig anar a buscar cadires a P3, P4 i a P5.


 
Després ens vam asseure i vam  entrar totes les famílies i va començar l’actuació. Primer van parlar la directora, van fer una mini batucada  els de 6é, a continuació. Primer van fer els de P3,P4 i P5 un vall, 1r van fer un ball francès, 2n van fer un ball de bastons “ Violet sant  Pere”,

 3r van fer com una dansa, 4t van fer un ball molt bonic amb 4 persones a cada grup. I ens va tocar estava nerviosa per si o feia malament. Però tot va sortir perfecte mai volia que s’acabés aquell moment ens u vam passar molt bé !!

Ens les vam menjar vam recollir tot el pati i ......
I VAM ANAR CAP A CASETA!!!!!

La castanyada

El divendres passat  va ser la castanyada al nostre col·legi, al matí van fer les classes normals com si fos un dia de cada dia, però a la tarda vam fer una mica d’espectacle pels pares, allí vam ballar danses i cançons que havíem preparat.

Els de p3 van fer una cançó de la castanyera i portaven uns pompons a les mans, els de p4 també i els de p5 també. Els de 1r van fer uns dansa francesa que es deia “puc pasé de go “ va estar molt be però es van equivocar una vegada, els de 2n van fer un vall de bastons, els de 3r van fer una dansa clàssica amb els peus, els de 4t van fer un ball bastant difícil però els hi va sortir força bé, els de 5é, nosaltres, vam fer una dansa en que havíem de picar fort amb el peu de la terra, i final ment els de 6é van fer una dansa que cada vegada era més ràpida.


Llavors mentre els de 6é sen van anar a canviar per repartir les castanyes nosaltres vam fer el vall lliure que consistia que la música tocava instruments i tu els havies d’anar endevinant i també vam fer un joc en que un havia de sortir al mig i fer una posició divertida, a mi em feia molta vergonya però després ja no.

Els de 6é van repartir les castanyes per tota la gent, de mentre nosaltres repartiem la beguda i els gots, vam menjar una mica de castanyes i a l’últim ens vam quedar a escombrar una mica.

Aquella tarda m’ho vaig passar molt bé. 

dijous, 26 de novembre del 2015

El Cadí


El Cadí m’agrada molt! A la part més baixa hi han els prats de Cadí, més amunt el que m’agrada més del Cadí, les grans roques que formen el Cadí cobertes de neu, des del cim del Cadí es poden contemplar uns grans paissatges

La castanyada

El dia 30 d’octubre vam fer la castanyada, a les tres del migdia vam preparar les castanyes i les cadires els de 5è i 6è. 


Després van entrar els pares i mares, quan van entrar vam fer les actuacions els de P3, P4 i P5 van fer una dansa de la castanyada, els de primer una dansa, els de segon van fer una dansa amb bastons, els de tercer una dansa de la castanyada, els de quart una dansa, i ens va tocar vam fer una dansa de Grècia, al final els hi va tocar als de 6è van fer una dansa amb mans al final vam fer la conga i 2 danses i els de 6è es van anar a disfressar-se i quan han van sortir vam repartir les castanyes i nosaltres les begudes finalment nosaltres vam recollir.      

La castanyada

El 30 d’octubre de 2015 a la tarda, els alumnes de l’escola Àlber d’Albesa vam celebrar la Castanyada fent danses i més activitats.
Primerament, els alumnes de C.S vam col·locar les cadires pels pares i van coure les castanyes. Després, ens vam col·locar unes banderes gregues per l’actuació als braços, (fèiem un dansa grega). Més tard, vam començar amb les actuacions: els de P-3,P-4 i P-5 van fer una dansa de la Castanyada, 1r una dansa francesa, els de 2n un ball de bastons, 3r una mena de sardana, 4t un ball, els de 5è una dansa grega i els de 6è una dansa de Bilbao.


 A l’acabar, vam ballar, vam fer mímica  i vam córrer tots els nens. Els de 6è repartien les castanyes i nosaltres (els de 5è) el beure (aigua, coca-cola, taronjada,...etc.). Al final, vam recollir les cadires i vam escombrar una mica.

Aquesta castanyada, amb els meus companys, hem fet coses importants i ens ho hem passat molt bé.      

La castanyada

Un dia vam arribar a l’escola i era el dia de la Castanyada . Quant vam arribar a classe vam fer classe de mates 2 vegades i vam fer examen de taules de multiplicar . Mes tard a català vam fer el examen de castellà que no va ser molt difícil . Després a l’hora del patí vam anar al sorral que es on juguem si no ens toca la pista a cicle superior , i al sorral vam fer una muntanya de arena molt “chula” . Quant va acabar el patí vam anar a la biblioteca a que ens expliquin de la revista “ cavall fort “ . 



A la tarda , després de dinar quant vam arribar vam ficar les cadires per la castanyada . Es van asseure tots els cursos i les famílies i també els de parvulari . Primer van fer el ball els de parvulari , mes tard els de 1r primer , mes tard els de 2n , mes tard els de 3r tercer , mes tard els de 4t quart i després ens va tocar a nosaltres els de 5é cinquè i ens va quedar molt bé , i després u van fer els de 6é sisè, van repartir les castanyes i nosaltres begudes i després vam seure i menjar castanyes. Quan vam acabar jo i altres de la meva classe ens vam quedar a llimpiar i per les 17:00 per allà vam marxar.

LA CASTANYADA


La castanyada a l’escola la celebrem cada any i ens ho passem molt, molt, molt bé. Quan comença els alumnes de 6è fan com una volta al pati tocant diferents instruments, després comencen el seu ball els alumnes de parvulari i feien una dansa relacionada amb la castanyada molt bonica, després comencen la seva dansa els alumnes de 1r fent una dansa anomenada PUG PASSE LE GONE, tot seguit els alumnes de 2n que van fer BIRULET SANT PERE VIRULET SANT PAU, després els alumnes de 3r fent la MARIETA CISTELLERA, després els alumnes de 4t fent una dansa molt elegant, nosaltres els de 5è vam fer una dansa Grege molt elegant i per últim els de 6è que van fer una dansa que cada vegada anava més rapit i feia impressió de que era molt difícil.
 
Després vam fer el vall lliure i al cap d’una estona els castanyers i les castanyeres ens van repartir les castanyes i nosaltres les begudes i els gots. Quan vam acabar vam recollir les cadires, vam escombrar una mica el pati perquè estava una mica brut i vam marxar cap a casa. J

 

                                                      FI

la castanyada 2015-2016

El 30 d´ octubre de 2015 va ser la castanyada a l´ escola . La meva número 11 per cert.
Aquell dia semblava l´ últim dia del 1r Trimestre però no era així  i justament a les 15:55
 ens tocava a nosaltres , vaig notar com si fos a “Oh happy day !” Per sort quan vam acabar estava més satisfet que quan algú actua davant  de 7.539.498 persones (La gent que hi ha Catalunya ) . Al principi em van  agradar totes les actuacions  però la de 1r no em va agradar massa, feien molts errors.



 L’ hora de les castanyes va ser molt divertida, vaig poder repartir begudes i m’ho vaig passar molt bé a l’hora de la conga . La Berta anava molt ràpid !!



Però al cap i a la fi ens ho vam passar bé a la rotllana fent un munt de coses. Però al final tot va acabar bé i jo m’ho vaig passar bomba!

La castanyada

Aquest  any  tothom havíem de portar una roba blanca, però jo no en vaig trobar i vaig trobar i vaig anar amb roba negra, era l’únic nen de 3r,4t , 5è i 6è. Hem vaig sentir molt estrany. Per les altres coses va anar tot bé, al final de la nostra actuació la vam fastigiat, perquè al anar al nostre lloc, el Xavier deia “saludeu a la càmera!” Tots estàvem esvalotats.


 A continuació havíem de fer uns cercles però abans dels cercles ens posàvem en fila i fèiem la conga. I després de ballar en rotllana vam ajudar a repartir  begudes. I per fi arriba l’hora de les castanyes!

Visita a la biblioteca

El dia 30 d’octubre , la classe de 5é i 6é vam anar a veure una exposició a la biblioteca . Jo em pensava que seria una exposició de llibres, com cada any . Però quan vam entrar , al cartel no deia coses sobre qualsevol tipus de llibre, sinó de la revista Cavall Fort ! La Rosita , la bibliotecària ens va  explicar, qui va fer Cavall Fort, tot el que hi ha i moltíssimes coes més sobre Cavall Fort, i també alguna cosa sobre el Tatano, el Cavall Fort dels petits, i després ens va deixar mirar l’ exposició .


I més tard, una estoneta abans de marxar , ens va donar un Cavall Fort!!! I també ens els podíem intercanviar . I tots a intercanviar i vam marxar. M’ho vaig passar molt bé, va ser molt divertit.
  

La castanyada

El dia 30 d’octubre a la tarda, a l’escola vam celebrar la castanyada. Tot cinquè vam preparar les cadires pels pares, i vam agafar les cadires de P3, P4, P5, 5è i 6è.
 Les cadires de P3, P4 i P5 eren molt petites i quasi no  m’hi podia seure. Quan vam acabar de ficar les cadires, vam anar als barracons a ficar-nos unes polseres de paper que vam fer a plàstica  amb la bandera grega, perquè la dansa era grega.


 Quan vam sortir dels barracons ja es començaven a ficar als seus llocs, els altres cursos. Llavors dos nens de 6è van obrir la porta amb un cartell amb una fletxa que apuntava cap a l’esquerra.
 Tots els cursos van seure a terra. Cada curs va fer una dansa diferent, primer va començar infantil, després 1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è.
 Mentrestant tots els cursos feien la conga i el ball lliure els de 6è es van anar a canviar per a repartir les castanyes. Quan vam acabar el ball lliure, vam repartir gots i begudes i els de 6è castanyes.
 Quan tothom ja s’havia acabat les castanyes ens vam anar a casa que estàvem molt cansats

Poetes de ronda

El dia 7 de novembre a les 7 de la nit als jubilats es feia un recitada de poemes anomenada Poetes de ronda. Pel que em van dir això es feia cada any i cada vegada canviaven de nens.
Va arribar la nit i vam marxar cap els jubilats, vaig arribar i hi havia tots els meus amics. Va començar i una gent gran van llegir uns poemes grans i llargs però bonics,

va arribar el moment de sortir nosaltres i jo vaig sortir el primer. Em vaig plantar davant del micròfon i vaig veure tota la gent que em mirava i vaig iniciar el poema anomenat “Les fulles seques”.
 Van acabar tots i ja estàvem avorrits d’escoltar però va arribar el final.

 Després vam baixar al menjador per què si hi participaves podies sopar gratis. Mentre es feia la llonganissa vam jugar a futbol amb l’Adrià de 6è. Els pares ens van dir que entressin a sopar i la llonganissa era molt bona i també hi havia pa torrat!


Vam acabar de sopar a les 11 de la nit i nosaltres encara teníem ganes de jugar a futbol, fins que els pares ens van dir que marxéssim cap a casa perquè ja era tard.

La visita a la biblioteca


Va sonar el timbre d’ acabar el pati i jo vaig acabar a temps d’ esmorza el entrepà de llonganissa.

Vam marxar a la biblioteca a visitar la exposició de Cavall Fort quan vam arribar  ens van explicar era de Cavall Fort que va començar ha voltar per Catalunya quan la revista va fer cinquanta anys ens va explicar els personatges de la revista també els escriptors. Quan van acabar de explicar ens van deixar mirar.

La Castanyada

Em vaig despertar i vaig veure al calendari que aquell dia era la castanyada. Vaig anar al col·legi i al matí vam  fer classe normal i vaig anar a dinar. Vaig dinar i després vaig jugar a l’ordenador i em vaig canviar de roba. Vaig marxar cap a l’escola nerviós però quan vaig arribar hi havia tots els meus amics.


 Vam entrar a classe i feia una olor a castanyes  enorme!!!! Després ens vam ficar la bandera de Grècia perquè  la dansa era de Grècia. Tot seguit vam començar a ficar cadires. A continuació vam començar a fer les  actuacions i va arribar el torn de 5è i vam fer la nostra actuació. La vam fer tal com era i ens va quedar perfecta. 

Van acabar totes les actuacions i els de 6è van començar a repartir castanyes i nosaltres el beure. Per acabar vam tornar les cadires i la festa va acabar.




dijous, 12 de novembre del 2015

Les meves vacances


Aquest  estiu  m’ho  he  passat  molt  be,  perquè  he  pet  un  munt  de  coses  “xulisimes”,  diferents  i  molt  divertides.

Com  aquell  dia  que  vaig  anar  al  “Monestir  de  pedra”.  Em  vaig  haver  d’aixecar  a  les  06:00  del  mati  per  poder  marxar  a  les  07:00,  plens  de  son. Vam  anar  camí  de  Zaragoza  fins  a  Nuevalos.  A  Zaragoza  vam  parar  a  esmorzar,  vam  descansar  una  mica  i  vam  seguir  camí  de  Nuevalos.

Vam  arribar,  vam  aparcar  i  vam  anar  caminant  fins  al “Monestir  de  pedra”.  Al  començar  unes  persones  ens  van  rebre  amb  un  mussol  al  braç,  el  noi  es  va  allunyar  i  el  mussol  va  venir  volant  fins  al  meu  braç,  era  súper  gros  i  tenia  unes  ales  meravelloses. 

Seguint  la  ruta  vam  arribar  a  una  cascada  que  poc  a  poc  semblava  que  s’anava  fent  més  gran  i  ens  vam  fer  unes  fotografies  de  record, continuant  vam  pujar  unes  escales  que  portaven  a  un  riuet  molt  “xulo”,  vaig  tocar  l’aigua  i  estava  congelada !!!  més  enllà  vam  trobar  una  cova  que  passava  per  el  mig  d’una  muntanya  que  donava  a  una  cascada  on  et  mullaves.

 

Després  vam  anar  a  dinar  i  a  la  tarda  vam  donar  un  tomb  per  Zaragoza  i  vam  comprar  una  mica.  Al  cap  d’una  estona  vam  berenar  i  ja  vam  marxar  cap  a  casa,  a  casa  vam  arribar  a  les  10:00  de  la  nit.  Molt  cansats  però  molt  contents  d’haver  viscut  aquesta  experiència. 

 

Havia  dies  que  m’aixecava  al  mati,  esmorzava  feia  una  mica de  deures  i  jugava  amb  l’Esther.  Després   dinava  i a  la  tarda  anava  a  les  piscines.  Un  dia  a  les  piscines  vaig  trobar  a  la  Laia,  vam  jugar  i  em  va  ensenyar  a  fer  el  pi  sota  l’aigua  i  ara  ja  el    fer.  També  hi  havia  dies  que  ha  les  tardes  anava  a  ajudar  al  papa  al  camp,  allí  berenàbem  i  després  anàvem  a  collir  una  mica  de  fruita,  alguns  dies em portava amb el tractor a donar un tomb, a mi m’agradava molt.

Aquestes vacances m’ho he passat molt bé.

dimarts, 10 de novembre del 2015

Les meves vacances

Aquestes vacances d’estiu han sigut una mica avorrides i llargues.Aquest any a sigut el meu primer any de campaments  i m’ho he passat pipa juntament amb l’Alba. Hi havia un monitor que es deia Pol però li dèiem Polete.
 Era molt divertit i tenia un do especial fer-nos riure. L’Alba i jo ens vam voler quedar 8 dies i el monitors només es quedaven 7 dies doncs, quant va marxar em vaig emocionar i li vaig donar una abraçada ben forta. 

Després van passar uns dies i s’anava atansant la Festa Major, i doncs ja hi érem. Encara que no ballés massa, si que jugava molt aquelles nits de Festa Major. Quan va passar la Festa Major ja no hi vaig tornar més a les piscines, a demés feia mal temps.

Un altre dia vaig anar al riu d’Albesa a fer un pícnic, la Duna la meva gosseta, esta més feliç que ningú al riu.
I al setembre vam anar a la sardinada i vaig menjar algunes sardines, quan vam acabar, feien un espectacle que em va impressionar bastant, quant es va acabar em vaig quedar amb la boca oberta.

Llavors em moria de ganes per començar 5é curs, però encara em tenia que esperar una mica més. L’en demà vaig anar al cine amb l’Alba a veure la pel·li “Atrapa la bandera”, va ser molt xula i m’ho vaig passar molt bé.
llargues però m’ho he passat bé.  

Vacances d 'estiu

Les meves vacances em van agradar molt, vaig anar al càmping la Noguera que està a la vora del poble de  Sant Llorenc de Mongai i també a la vora de un pantà que hi ha una presa que proporciona tota l’electricitat del càmping .

Allí vaig fer molts amicsi vam jugar  amb walkytalkys de veritat.I en aquell càmping vay estar-hi 1 mes i mitg i desprès mém vaig  anar a una caseta que hi ha dalt d’una muntanya molt ,molt alta que per entrar et t’havien de donar una clau per obrir la porta . Fa un mes , vaig anar a Montserrat on vaig pujar a un telefèric per primera vegada a la meva vida ,i quan vam arribar a dalt de la muntanya havia una muntanya a la vora  que semblava 4 cares esculpides. Vaig fer un camí de pot ser 4 km de llarg quan vam baixar va comencar una plujada però vam arribar al cotxe .

Les meves vacanses d'estiu


aquest any les meves vacances d’estiu han estat genials .He anat a molts llocs. El dia 20 de juny vam marxar de vacances el cap de setmana a Amposta a  veure el delta de l’Ebre i els camps d’arròs i vam anar els meus tiets ,els meus pare ,la meva germana i el meu cosí.
 El dia 23de juny a la nit vam anar a la revetlla de Sant Juan, però va  ploure ,però per sort i havia una porta que donaven al pati del menjador i allí vam poder tirar alguns petards. Quan va parar de ploure vam sortir a fora a tirar altres . Quan vam acabar ens en sobrava algun i els vam acabar ens en sobrava algun i els vam anar a tirar a la vora de les piscines. El dia 17 de Juliol vam anar de campaments amb l’Albada: jo, el Jan i el Toni. 15 dies a Bastanist , cada dia fèiem coses diferents: el primer dia vam caminar 7km per anar a la casa de colònies i era tot pujada, el primer dijous vam anar a pujar el Cadí, sol el Cadí ja feia 2km d’alçada però per arribar al Cadí havíem de fer 10km, o sigui que entre tot el viatge vam fer 24km.
 
Diumenge vam anar direcció a Estana per anar d’acampada, quan vam arribar a Estana vam esmorzar , vam carregar les motxilles i vam anar direcció a Prats de Cadí, quan vam arribar a Prats de Cadí vam parar a dinar i a descansar una estona, després vam fer algunes activitats i vam tirar cap a baix, quan ja érem baix vam muntar les tendes de campanya , vam rentar els plats i vam sopar, ala nit vam algunes activitats de nit i cap a dormir. L’endemà vam llevar-nos,  vam esmorzar, ho vam recollir tot i vam marxar cap a la casa de colònies.
 I l’últim dia vam marxar cap a casa amb els pares. El dia 15 d’Agost a la nit va ser el primer dia de festa major, ens vam quedar a sopar a la plaça dels Sarrains i vam menjar uns entrepans de llonganissa. L’endemà a la nit van fer els correfocs, va ser molt guai!!I cada dia fent activitats de festa major. Al cap d’uns dies al laberint de panís amb el Toni i d’altres nens i nenes, al cap d’una estona vam poder sortir, vam sopar i vam marxar cap a casa. Els dies van anar passant fins que fa dos dies vam començar a l’escola.

Un estiu la mar d'estrany

El dia 19 de juny de 2015 va acabar el col·le i tots estàvem molt contents i jo ara explicaré 2 coses que mhan passat aquest estiu .Primer vam anar la meva germana Paula la meva padrina Ines i jo a Roses amb les cosinetes, que ja estaven a Roses amb companya de la seva mare excla. 

Tots els dies anàvem a la plaja i ens o passàvem pipa. Segona cosa, a1 les piscines cada dia que i anava feia 30 minuts de futbol i algun dia després de fer 30 minuts d’entrenar venia el jordiF dient.: “Hi!” i jo pensant que he fet jo? perquè després dels 30 minuts el JordiF i 15 minuts més, com si fos una pròrroga .Però a mi em costa cansar-me de jugar a futbol anavàvem a la piscina ha fer-nos una remullada i després ens compràvem alguna llaminadura i jugàvem a cartes, sols perquè ens avorríem .I jo  ja he acabat d’explicar la redacció .Gràcies    

Les meves vacances

                                                  
Hola! Avui us explicaré les meves vacances. Tot no us ho diré, sols les coses essencials.

El dia que ens van donar les notes estava molt nerviosa i els meus pares estaven amb una cara de ”ho has fet fatal” però sols era per ficar-me més nerviosa, però vaig treure molt bona nota i em van regalar uns quets.
Després vaig fer deures i vaig mirar la tele! A la nit vaig fer la maleta per anar dos setmanes a Cambrils a passar-ho bé amb la amb la família.


Vam passejar, anar a la platja amb les onades que eren altíssimes, em vaig fer un tatuatge de estrelles al peu molt xulo. Els altres dies anava a les piscines amb els amics i les amigues a passar una estoneta. La Festa Major m’encanta sempre. M’ho passo molt bé no parem de jugar i els espectacles sempre són xulos. Passades dos setmanes vam anar a un torneig d’hoquei que es dia LA BOLA i a Girona. El Bell-lloc van quedar primers, segons, tercer. Vam  anar de compres. Mentre veníem amb el cotxe de Girona a Albesa tenia ganes de començar el col·le. 

Aquesta és la meva redacció.

Les meves vacances 2015

Hola em dic Mar Sales Alegre ,faig 5è i avui us explicaré les meves  vacances.  Aquest estiu he fet un munt  de coses  però  només tinc temps de explicar-vos  tres coses: el dia que vaig  anar  a Aqualeon i, la Festa Major i la setmana que em vaig quedar a la platja amb la tia .

El dia 28 de Juny era el meu aniversari i vam anar a Aqualeon . Quan vaig entrar vaig veure un munt de tobogans .Vam llogar uns flotadors i vam pujar a quasi tots els tobogans i amb una piscina amb onades . Ens vam fer un fart de caminar , però ens ho vam passar molt bé.


Per la Festa Major  vam anar al sopar ,i jo i la Carla vam anar al ball , i vam ballar juntes uns balls , jugàvem tota l’ estona amb els amics i vaig menjar el meu primer entrepà sense oli i vam anar a les Cucanyes. M ho vaig passar molt bé .


Vam anar a la platja amb la nostra tia Ramona ,a Cambrils. Només ens vam poder banyar dos dies al mar i la piscina , perquè no feia gaire bon temps , també vam agafar un autobús i vam anar de compres. M ho he passat molt bé aquest estiu.

Vacances d'estiu


Aquestes vacances  m’ho he molt bé! Primer vaig anar al mar, el Quim i jo vam fer un Castell molt gran! Quan vaig tornar de la platja tot content vaig anar al campus de laNoguera allí vaig aprendre a fer de porter.


Després del campus vaig tenir la sort d’anar 15 dies a Nostra Senyora de Bastanist , uns campaments. L’Eduard i el Toni també van venir, ens vam trobar el nostre amic en Pol  
es un amic d’Alguaire i anava amb nen que es deia Arnau i l’acompanyava, també als campaments vam pujar muntanyes i vam fer el cim del Cadí. També vaig poder anar al casal d’Albesa allí vam fer jocs , caps grossos, màscares...

Per mi han estat les millors vacances d’estiu!






Vacances d'estiu


Aquest estiu m’ho he passat pipa, he fet moltes coses i n’explicaré unes quantes.


El dia 3 juliol vaig anar al Marroc ,vam anar amb cotxe, vam sopar, després vam anar a jugar un poquet al final vam anar a dormir .al mati vaig anar a casa de les meves padrines ,em va agrada molt perquè en vam portar ales piscines amb tota la família ,vam  jugar i quan vam menjar i vam tornar quan va passar una setmana vam torna a Albesa.
 


El dia que vam tornar quedaven 3 setmanes pel col·le. El dia 20 de juliol em va vindre a vindre a buscar el Raül per anar a jugar i vam jugar molt .


Les meves vacances  s’acaben  aquí.

Les meves vancanses

 Després  d’acabar  l’escola  tenia  moltes ganes de començar  l’Estiu .El primer que vaig  fer  és  anar de campaments  amb  la Laia .Vam  divertir-nos un munt amb els jocs que fèiem i també vam fer moltes amigues i l’any que ve hi tornaré .I després d’anar a campaments vaig anar amb els meus pares i la meva gosseta la Lua,  a Villanua  de vacances.
 

L’apartament  on estàvem era súper bonic i tenia una piscina i un jardí .Un dia vam anar amb un telecadires  jo i el pare i després  vam anar a uns llacs on ens vam trobar amb uns cavalls .Un altre dia vam anar a visitar una cova i era molt xula .

Abans de començar a l’escola vaig fer una excursió amb el meu pare ,uns amics meus i els seus pares ,vam anar amb una barca i vam fer tota la volta amb un llac ,i quant  vam acabar , vam anar a dinar una paella ben grossa ,idesprés vam anar a uns ´´columpios´ ´ d’aprop  .I per últim  , quant ja faltava poc per anar a l’escola em vaig mirar un munt de pelis que m’han agradat molt.

Les meves vacances


Aquestes vacances m’ho he passat molt bé he anat a llocs diferents. Però, també he anat als mateixos llocs què l’any Passat ( Marina d’or ,què fa tres anys seguits).

Just quan es va acabar tot el curs, del 22 al 25 de juny ,vaig anar a Marina d’or ( Castelló ) amb els meus pares, la meva padrina i la meva tieta. Després, durant tot el juliol, vaig anar tots els matins al casal d’estiu, allí vam fer excursions, tallers, jugar a la piscina, jugar amb els meus amics... Entre aquests dies vaig anar a Tarragona per acomiadar-me d’una tieta que marxava a l’Argentina.


A l’agost em van invitar a fer una obra de teatre, des d’aleshores vaig cada dilluns a assajar. I, com sempre, arriba la festa major d’Albesa ( del 14 al 17 d’agost ), aquelles nits vaig jugar amb els meus amics. El 21 i el 22 d’agost vaig anar a Port Aventura Aquàtic Park i a la platja de Cambrils. Al setembre vaig jugar tots els dies amb el Samir, als “columpios”. El 5 de setembre vaig anar a les piscines de Vallfogona de Balaguer a fer el sopar de fi de temporada.

Segur que us sembla que aquestes vacances són com les altres, però per mi han estat molt especials

Les vacances d' estiu


A les vacances d’estiu ,jo el dijous 25 de juny vaig anar a buscar les notes d’escola .
El dilluns ,20 de juliol ,vaig marxar de campaments a la casa de Santa Mare de Déu de Bastanist d’ un rei  que es deia Artur V  Perseguidor de senglars. I el dimecres,  29 de juliol,  era el meu aniversari.
I el diumenge,  2 d’ agost, vam tornar  a casa. Als matins anava a  la granja  amb els porquets i ajudava a  donar menjar. A la tarda anava a porta el toro amb el papa.
El 14 d’ agost va començar la veda de la guatlla i cada tarda de dijous i diumenge anava a caçar.

Vaig anar a Hospitalet de l’ Infant amb un amic del meu germà, vam dinar i vam anar a la platja i al parc de skate.
Entre mig de l’ estiu vam anar a buscar un gosset, que es diu Bru, un espganuel bretón.
A finals d’ agost vaig començar a entrenar .
També vaig anar a l’ Observatori Àger, on vam mira per un telescopi i un amb càmera.
També vaig llegir 7 llibres i vaig fer un resum, hi ha estat un estiu molt  divertit.