dijous, 4 de juny del 2015

excurció a catalunya en miniatura

Ahir els alumnes de cicle superior vam anar a Catalunya en miniatura. A L’autobús ens van  dir que juguéssim un ratet. Després de jugar. A L’arribar a Catalunya en miniatura vam anar a una zona de picnic i després anar a fer les activitats. Primer vam fer la prova i després hi havia un rocòdrom hi també hi havia una tirolina hi hem va fer por hi havia ponts de mico, tirolines,rocòdrom.
I els altres tenien moltes tirolines la tirolina final era molt llarga de 160 metres.

Primer abans de dinar vam anar a veure les maquetes on hi havia “la sagrada família” en DORAEMON o el camp del barca. Després vam pujar en un tren. Després de baixar del tren vam anar a dinar hi havia molts nens i nenes d’altres escoles.   
 

Exursió a catalunya miniatura

el divendres 19 de maig els alumnes de 5è i 6è teniam que estar al parc d'albesa a les 8:30. jo vaig arribar i ja hi havia alguns alumnes de 5è i alguns alumnes de 6è . a les 8:30 vam deixar les morxilles i vam pujar a l'autobus. jo i el dídac ens vam senta al darrere de l'autobus, i la profesora ens va dir que teniam que vaixa perque el conductor tenia unes parades.
vam baixar de l'autobus i ens vam quedar al parc uns 10 minuts. a les 8:40 ens va dir la professora que entressim dins a l'autobus, vam entrar tots i jo i el dídac ens vam tornar a sentar a darrere de l'autobus. després d'un llarg viatge d'autobus, vam arribar a "catalunya miniatura".
l'autocar va aparcar i tots vam baixar i vam agafar les motxilles a darrere l'autobus. vam entrar i vam anar a esmorzar. vam acabar d'esmorzar i ens van portar al lloc on hi havien el arnesos, ens van dir que ens fiquessim en una fila, i hi havia un tronc petit amb 4 linies. tots el de 6è menos el joanantoni i el lluc. també i  estavem jo i la clàudia al  grup dels alts. el grup dels alts vam anar cap a dalt a les "tirolines". ens va dir el monitor que era complicat i que al final ti acontumaves.
hi havia un pont que l'agata no podia passar, vaig tindre que ajudar-la i cridar al monitor, i el monitor va ajudar a l'agata i quan van passar el pont l'agata es va ficar mes tranquila. va passar a la tirolina i quan hi havia una tirolina llarga no va poder passar i la van tindrre que baixar. hem vaig tirar a la tirolina i quan vaig arribar a la xarxa no sabia el que fer i hem van dir els de 6è hem va dir el que tenia que fer. vam acabar tots del ciucuit i ens van dir que anessim a baix que hi hauria una tirolina de 165 m. es van tirar en aquest ordre:
roc, josep m., arnau, jo, agata, clàudia i xavier.
vam baixar tots i vam anar cap al altre grup i vam anara tots a sentar-nos a les escales per descansar.
la professora anna va anar a preguntar si el senyo del tren ens podia portar a fer una volta per tota catalunya miniatura.
el senyor va aceptar, ens van dir que fecim una fila i tots ens vam assentar a un bagonet. el senyor en va fer la volta i vam passar per un pont i tots ens vam aixecar.
el senyo del tren ens va dir que ens vam portar molt malament i l’anna també ens ho va dir.
vam anar a dinar i vam marxar al parking a esperar a l’autobus. vam deixar les motxilles i vam pujar tots, hem vaig sentar amb l’eudald i ens vam assentar na mica mes endavan. vam tindre que estar 2 hores a l’autobus i per fi vam arriba a albesa i van anar tots a casa de l’anna miro i jo no podia que tenia que entrenar per karate.

CATALUNYA EN MINIATURA


El dia 29 de maig vam anar a Catalunya en miniatura i ara us explicaré com va anar l'excursió.

 

Al aixecar-me estava molt alegre per que era el dia de l'excursió a Catalunya en miniatura, ens havíem d'aixecar aviat. L'autocar sortia a les 8:15 vam ser els tercers a arribar, ens vam esperar 10 minuts per que les parades que li tocaven ens farien arribar tard.

 

Quan vam arribar a Catalunya en miniatura vam anar a esmorzar i després d'esmorzar vam anar al bosc animat. Ens van separar en dos grups un del circuit de trols i l'altre al circuit d'elfs. Al de trols van anar: l'Arnau, el David, el Marc, el Josep Maria, l'Anna V., l'Emma, l'Àgata, l'Àngel, la Clàudia i el senyor Xavier. Al dels elfs: l'Andrea, el Joan, el Dídac, la Clara, l'Anna M., l'Eudald i jo. El nostre circuit tenia 12 proves i el de trols en tenia 20, alguns nens no van poder acabar el circuit. A nosaltres al baixar ens van donar xuxes i els que van fer el de trols no.

 

Al acabar el bosc animat vam anar al circuit de maquetes, vam fer el circuit  i hi havien diferents monuments importants, hi havien maquetes en les que apretaves un botó i una part del monument es movia, apareixia de repent o sonava  música.

 

Després vam pujar al trenet i va ser molt xulo. Després vam anar a dinar,  vam menjar i ens vam esperar fins a les 15.00 i quan va arribar l'hora vam marxar amb l'autocar. Quan vam arribar vam anar a casa de la Anna M. per assajar el ball de fi de curs i quan vam acabar vam  marxar tots a les nostres cases. 

                

     

dimecres, 3 de juny del 2015

ROMANS IN ROME

THE ROMANS LIfE

Some romans lived in Roman villas in villas consumed much oil as there were many olive trees. The romans ate laying on a sofa  called triclinium. The vilas were decorated with mosaics.
The roman boys went to school. They didn’t have any books and any bus to travel, they had to walk

They didn’t have pencil, rubber… etc. they worked on wax tablets.

EXCURSIÓ A CATALUNYA EN MINIATURA



Aquest passat divendres 29, els alumnes i les alumnes  de cicle superior vam anar a Catalunya en miniatura.
A les 8:15 ens vam reunir tots a la plaça  davant de l’escola allí ens van deixar jugar una estona. Quan ens van dir, vam pujar a l’autocar i vam estar gairebé 2 hores fins arribar a Torrelles de Llobregat .
Quan vam arribar vam esmorzar i després vam anar a una mena de caseta de fusta on ens van mesurar per a anar al Bosc d’Aventura. Els nens/es que passaven de la línea negra (Anna V., Àgata, Emma, Roc, Josep Ma., Àngel, Arnau, Marc, David, profe Xavier i jo ) vam fer el circuit dels Trolls, el més difícil de tots, els altres van fer els dels Elfs. Allí mateix ens van ajudar a posar els arnesos i vam anar amb un monitor que es deia Raül i ens va explicar com fer la de prova. La segona activitat després de la de prova era la que em va semblar la més difícil, eren com unes cordes en forma de U on hi havies de posar el peu. Després de fer tot el circuit dels Trolls ens vam tirar per la tirolina  més gran i alta, la més xula de totes.
Quan tots nosaltres ens hi vam haver tirat vam anar a visitar el lloc on hi havia les maquetes dels monuments més importants de Catalunya. Ni havia molts de Lleida, hi havia la Seu Vella i de Balaguer el Sant Crist i Santa Maria.
Després vam fer la visita amb el trenet .
Al acabar vam dinar i vam jugar una mica. Vam pujar al autocar i vam anar fent camí cap a Albesa on ens esperaven els pares, mares germans i padrines .
En conclusió en aquesta excursió m’ho he passat súper bé i m’he batejat en els circuits d’aventura .     
    

Clàudia Cornellà Palau 




cataluny en miniatura

com ja diu el títol hem Anat a Catalunya en miniatura.
Abans de sortir Ens hem hagut d’esperar els de 5è i 6è perquè EL CONDUCTOR no estava preparat.
A l’ autobús fèiem un munt de xivarri i rèiem molt.
 Al arribar vam VEURE l’ entrada i una estàtua gegant que era bastant bonica,hi havia els edificis mes importants de Catalunya, un d’ells la sagrada família.

Les professores ens van guiar en un lloc on realitzàvem l’activitat “Tirolina”. Després   vam anar a la proba, era facilíssima.hi havia un circuït mes amunt.Al acabar ens vam esperar tots ”els baixets” als altres  QUE ESTAVEN FENT UN ALTRE CIRCUIT. UNS DEU minutets esperant-nos.
Després vam anar a veure els edificis en miniatura més importants de Catalunya,  eren molt realistes semblàvem gegants comparats amb les personetes dels edificis.
Quan vam acabar vam pujar a un tren que val més no parlar-ne.
finalment vam anar  a dinar I LLAVORS cap a casa.
L’ autobús era divertit per que xerràvem.
ha sigut divertida l’excursió.  


Excursió fi de curs

EL DIA 29 DE MAIG ELS ALUMNES DE 6È I 5È VAM ANAR D'EXCURSIÓ A CATALUNYA EN MINIATURA, TENIEM 2 HORES DE VIATGE D'ANADA I 2 MÉS DE TORNADA. 
VAM SORTIR A LES 8:30 D'ALBESA I VAM ANAR CAP A TORRELES DE LLOBREGAT ON HI HA CATALUNYA EN MINIATURA. QUAN VAM ARRIBAR VAM ESMORZAR. 
I VAM ANAR CAP ON ENS ESPERAVEN ELS MONITORS. ELS MONITORS ENS VAN SEPARAR EN 2 GRUPS ELS S ALTS I ELS MÉS BAIXOS, ELS MÉS ALTS VAN FER EL CIRCUIT DELS TROLLS QUE ERA EL MÉS DIFICIL I ELS MÉS BAIXOS VAM FER EL CIRCUIT DELS ELFS. 
EN EL GRUP D'ALTS HI HAVIA: L'EMMA, L'ANNA V., EL ROC, L'ANGEL, L'ARNAU, EL DAVID, EL NENE, LA CLAUDIA, L'AGATA I EL MARC. DE PROFESSORS HI HAVIA EL JAVIER QUE TAMBE FEIA EL CIRCUIT I LA ROSA QUE FEIA FOTOS. 
EN EL GRUP DE MÉS BAIXOS HI HAVIA: EL LLUC, EL JOAN, L'EUDALD, EL JOAN IKER, LA CLARA, EL DIDAC,L'ANNA MIRO, L'ADRIA I JO, L'ANDREA. DE PROFESSORS ENS ACOMPANYAVA L'ANNA ARDERIU I LA NEREA, PER QUÈ S'HAVIA TRENCAT EL PEU I NO HO PODIA FER. 
PRIMER ENS VAN POSAR ELS ARNESSOS I VAM ANAR AL CIRCUIT DE PROVA ON EL MONITOR ENS VA ENSENYAR COM HAVIEM D'ANAR EL MATERIAL, QUE SEMPRE HAVIEM D'ANAR LLIGATS I HO VAM PROVAR EN AQUELL CIRCUIT. 
FINALMENT VAM ANAR AL CIRCUIT DE VERITAT ON PRIMER HAVIEM DE PUJAR UN ROCODROM, DESPRÈS TIRAR-NOS AMB TIROLINA, SEGUIDAMENT PASSAR PER UNES REDS.... FINS QUE ARRIVABES A LA TIROLINA FINAL I ET TIRAVES.                 
ELS MÉS ALTS QUE FEIEN EL CIRCUIT DE TROLLS TAMBÉ ES VAN TIRAR PER LA TIROLINA DE 160M. 
QUAN TOTS VAM ACABR EL CIRCUIT VAM ANAR A VEURE LES MAQUETES, DESPRÈS VAM PUJAR EN UN TRENET ON L'HOME ENS VA DIR QUE ENS HAVIEM PORTAT MALAMENT PERQUÈ ENS HAVIEM AIXECAT I QUE SI FOS PER ELL NO ENS REGALARIA EL VIATGE AMB TRENET , PERO ELL TAMPOC VA DIR LES NORMES. 
FINALMENT VAM DINAR I VAM MARXAR CAP A L'AUTOBÚS, DESPRÈS DE 2 HORES DE VIATGE VAM ARRIBAR A LES 17:05. 
DESPRÈS VAIG ANAR A CASA A DEIXAR LA MOTXILLA I VAM ANAR TOTS A CASA DE L'ANNA MIRO A ACABAR DE MONTAR EL BALL DE FINAL DE CURS. 

EXCURSIÓ A CATALUNYA EN MINIATURA

El divendres 29 de maig vam anar amb l’escola d’excursió a Catalunya en miniatura, al arribar va manar al picnic a esmorzar, a les 11:00 vam marxar cap al bosc animat. Allí ens van separar en 2 grups, els “alts” i els “baixos”. Jo anava al grup dels baixos amb la Clara, l’Andrea, el Dídac,            l’Eudald, l’Adrià, l’Iker, el Joan Antoni i el Lluc.


Primer vam pujar un rocòdrom i allí començavem el circuit, era de 13 activitats i els altres de 20. Despres, al acabar el bosc animat va manar a pujar a un trenet que et portava a donar una volta per on hi havia les maquetes. Després va manar a veure les maquetes dels monuments mes importants de Catalunya. Va ser molt divertit!! Després va manar a dinar i vam tornar cap a Albesa, em va agradar molt!!!!
El 29 de maig cicle superior vam fer la última excursió del curs, és a dir, la excursió de final de curs. Vam anar a Barcelona, a CATALUNYA EN MINIATURA, on tambe ens vam tirar en tirolina i pujar en un tren.
El trajecte d' Albesa fins a Barcelona es va fer una mica llarg, per què va durar 2 hores aproximadament, vam anar-hi amb minibus en el qual hi vaig  seure amb l’Adrea. Vam partir a les 8 i quart i vam arribar a les 10 i quart.
Quan vam arribar vam anar cap a un piknic on vam esmorzar (jo vaig menjar entrepà de NUTELLA) amb un quart d’hora, per què a les onze ens tocava el torn de tirolina. Jo com feia 3 setmanes que m’havia trencat el peu, encara portava el guix i no podia pujar.
Ens van dividir en dos grups el de mes de 1,40  i el de menys de 1,40 . Els de mes 1,40 eren: la Emma, la Clàudia, l’Anna Vilella, l’Agata, l’Arnau, el David, L’Àngel, el Roc, el Marc i el Josep Mª, aquests van anar al circuït dels Trolls. Els de menys de 1,40 eren: la Clara, l’Andrea, l’Anna Miró, l’Adrià, el Lluc, el Joan Iker, L’Eudald i el Joan Antoni, aquests van anar al circuit dels Elfs.
Quan vam acabar de pujar amb tirolina, vam anar a mirar Catalunya en miniatura, tot allò era molt bonic, havia el CAMP NOU DEL BARÇA, la SAGRADA FAMÍLIA…  Hi havia algunes maquetes on clicaves un botó i el vaixell navegava o es moien algunes coses…
Abans d’anar a dinar vam anar a donar una volta amb el trenet de CATALUNYA EN MINIATURA.
Desprès vam anar a dinar (jo vaig menjar pasta freda). Quan vam acabar vam marxar cap al minibus on anava amb l’Andrea.
M’ho havia passat molt bé, encara que m’hagués agradat baixar per la tirolina. Però l’important era que m’ho havia passat bé amb els meus amics!



A Catalunya amb Miniatura



 

 
 El divendres dia 29 de maig  el alumnes de  5é i 6é vam anar de excursió a Catalunya en Miniatura ,com a excursió de  final de curs. D’anada i tornada a l’autocar vaig anar amb l’ Anna Miró. Quan vam arribar vam anar al costat del pícnic per a esmorzar, després d’ esmorzar  vam  anar a  que ens donessin els arnesos, però abans en van  medir i ens van adjudicar un circuit segons la nostra alçada. A mi em van adjudicar el circuit petit, el dels Elfs , normal sóc la més enana , però també  era molt xulo el nostre circuit ,encara que  m’hagués agradat fer el de la tirolina gran. Després vam anar a veure les maquetes  que eren molt xules, però n’hi havia dos o tres espatllades i na o dos que les estaven acabant. I per últim després vam  anar a pujar amb el trenet i allí no ens vam portar gaire bé , i  els professors ens van fer la  bronca, llavors vam tornar a la zona de pícnic a dinar  vam estar uns tres quarts d’hora entre menjar i jugar i llavors quan vam acabar vam anar cap a Albesa, i vam arribar a les 5:15. Mo vaig passar molt be, m’agradaria haver pogut repetir.