dimecres, 21 de maig del 2014

Vil•la del Romeral

El passat dia 2 d’abril vam anar al Romeral,  per anar-hi has de fer quatre km, i estàs una hora caminant. El Romer-al són unes ruïnes que van deixar els romans. Segons el arqueòleg la casa no estava acabada. 

Aquest mes d’abril hem anat dos vegades al Romeral, la primera vegada  ens vam trobar l’arqueòleg, el Lluis Marí i ens va explicar per on s’ entrava al pati, on menjaven, on dormia el porter que havia a la porta, un passadís secret... Aquella  vil·la romana havia estat de molts amos, uns havien fet, passadissos subterranis, dormitoris...
També  hi havia mosaics molt grans amb dibuixos de la natura.
Després vam esmorzar i vam tornar cap a casa.  

6a Trobada a Balaguer

La Trobada Esportiva

El dijous 8 de maig de 2014 vam fer la sisena trobada esportiva de Balaguer. Allí ens hi trobàvem amb col·legis de cicle superior.

Hi érem els de 5è i 6è de l'escola l'Alber d'Albesa, els de 6è de Térmens, i molts i nens i nenes d’altres pobles de la Noguera.

Quan vam marxar, ja vam anar directe cap a les instal·lacions esportives de Balaguer. Quan vam arribar, vam baixar de l'autocar i després vam anar cap a la primera activitat que fèiem, que era bàsquet i ho fèiem amb dos mestres de bàsquet, un que es deia David i l'altre que es deia Xavier .

Al meu equip érem l'Angel, el Marian, el Norbert, l'Eduard, el Cesc, l'Aleix, l'Ares, la Tresa, la Laura...
Entre una activitat i l'altra menjàvem alguna coseta molt petitona, que podia ser Oreos, palets de pa amb pipes, nous, xoriço, torradetes i d'altres coses.

Després de fer bàsquet vam anar a fer bàdminton, i com que jo no en sabia gaire me'n va ensenyar un nen que anava al meu equip que es deia Joel. Jugàvem dos contra dos perquè sinó no jugàvem bé.

Després vam jugar a futbol, i ens ho vam passar molt bé. Després vam anar a banyar-nos a la piscina coberta i també va ser divertit. Però on m'ho vaig passar més bé va ser a la següent activitat que era dodgeball.

Després vam dinar, vam jugar a futbol i vam marxar cap al col·legi a Albesa.

Va ser un dia divertidíssim!

El dia de la Trobada Esportiva


El dia 8 de maig, vàries escoles de la Noguera vam fer una trobada esportiva a Balaguer en la qual havíem de  fer cinc esports diferents en grups.

Aquell dia havíem de marxar a les 9:30 del matí a Balaguer; a l’autocar hi anàvem tres escoles diferents: la d’Albesa, la d’Algerri i la de Menàrguens.

A les 9:50 del matí aproximadament vam arribar a Balaguer, on ens vam trobar amb moltíssims nens de cicle superior. Hi havien un munt d’escoles diferents: Albesa, Algerri, Castelló de Farfanya, Gerb, Térmens, Menàrguens, etc.

Ens van anar cridant als grups que havien preparat, el grup 1 va anar a fer Natació, el grup 2 va anar a fer dodgeball, el grup 3, que és en el grup on anava jo, vam anar cap a fer bàsquet, el grup 4 va anar cap a fer bàdminton i, per últim, el grup cinc va anar cap al futbol.

Jo vaig anar a jugar a bàsquet on ens van distribuir una altra vegada en sis grups que anirien canviant de camp i jugant contra altres equips, a mi em van posar amb un nen que es deia Norbert, un nen de sisè  que em va ensenyar a jugar a bàsquet bastant més bé, el que no entenia era que em deien Rois ; després vam continuar i vam anar a fer bàdminton, on ens van posar junts a mi i al Norbert i vam guanyar totes les partides; a futbol ens van posar en un equip en que cinc dels set nens, inclòs jo, jugaven en un equip de futbol, hi havia nens que jugaven o  al Mig Segrià, o a la Noguera, o al Balaguer, o a l’Atlètic Segre.

Tot seguit vaig anar cap a Natació, ens van ensenyar a llençar-nos de diferents maneres  a la piscina, desprès ens van deixar jugar deu minuts lliures per dins de la piscina i fer el que volguéssim; i per últim vam anar a jugar a dodgeball, on ens van ensenyar a jugar de diferents maneres a dodgeball.

Quan ja havíem acabat  totes les activitats vam anar a dinar després d’un matí tan cansat, després de dinar vam jugar a futbol al camp de Balaguer, on ens hi vam estar  una hora i mitja aproximadament i vam marxar cap a casa. Va ser un dia cansat i sobretot divertit en el que vaig fer molts amics i m’ho vaig passar molt bé.
En conclusió, ha sigut un dia inoblidable per a mi i tots els meus amics.

dimecres, 14 de maig del 2014

VI Trobada Eportiva de la Noguera

El passat dijous 8 de maig vam participar, els nens de 5è i 6è, a la VI trobada esportiva de la Noguera.

Vam arribar com tots els dies a les 9:00 del matí, vam fer “pipí” i a  les 9:30 vam marxar cap a Menàrguens a buscar els nens d’aquell poble i vam anar cap a Balaguer amb autocar.


Quan vam arribar hi havia moltes escoles: les d’Algerri, Térmens, Castelló de Farfanya, Menàrguens, Gerb,...


Els monitors, que els anaven anunciant pel micròfon, van dir que els del grup 1r amb  dos monitors, els del grup 2n amb dos més, els del 3r grup amb dos més i el 4t i el 5è grup amb dos monitors més, a cada grup li tocava un esport, hi havia de passar d’esport a esport, hi havia 5 esports: natació,  dodgeball, bàsquet, bàdminton i futbol.



A mi em va tocar amb l’Arnau a dodgeball, després d’un quart d’hora o vint minuts vam anar cap a la pista de bàsquet, vam fer uns partidets, i després vam anar a la pista de bàdminton, hi havia deu camps, havíem de jugar amb un altre d’un altre poble, vaig jugar amb un que coneixia de la Bordeta, vam anar cap al camp de futbol, que estava bastant bé, vam fer unes semifinals, una final, i un partit per lluitar pel 3r i 4t lloc, vaig  marcar 4 gols i un de penal, però  a les semifinals vam perdre als penals per un 3-2. Al partit pel 3r i 4t lloc vam perdre, a l’acabar del futbol vam anar cap als vestidors, ens vam ficar el banyador i vam anar cap a la piscina, ens van dir que ens tirassem de 3 o 4 maneres i després vam tenir temps lliure, ens vam tirar pel trampolí, ens vam banyar,... ens vam vestir i vam anar cap a les grades del camp de futbol, vam dinar i vam jugar una mica al camp de futbol, més tard  vam tornar cap a Albesa.


Jo m’ho vaig passar molt bé, i em va agradar molt l’experiència.

VIª Trobada Esportiva a Balaguer


El dijous 8 de maig vam anar a Balaguer  a fer una trobada esportiva. Ens vam trobar nens de cicle superior de moltes escoles de la Noguera i llavors practicàvem  5 esports: natació, futbol, dodgeball, bàdminton i basquet.

Vam arribar a l’escola a les nou i vam anar a les classes fins a les 9:20, llavors vam baixar a baix i vam anar als lavabos i després vam agafar l’autocar i vam anar cap a Menàrguens a buscar els nens i les nenes. Després d’un quart de hora  vam arribar a Balaguer, vam saludar a la gent que coneixíem i després al cap d’una bona estona van començar a dir els grups, jo vaig començar per futbol,  hi havia un camp de gespa artificial que tenia cautxú i se’t ficava als peus i molest molt. Vam fer dos partits i un el vam perdre però l’altre el vam guanyar.

Després d’acabar el futbol vam anar als vestidors a ficar-nos el banyador i a la piscina. Allí ens van donar el número 1 o el 2, el número servia per quan haguéssim de fer les activitats que ens deien els monitors de la piscina i ens van donar una estona de joc lliure. Hi havien dos trampolins perquè els altres estaven ocupats perquè hi havia gent fent natació.

Quan vam acabar la natació vam anar a dodgeball, allí vam fer dos grups i vam jugar al dodgeball normal que consisteix en matar a la gent de l’altre equip, al doctor i al traicionador. Va ser molt guapo perquè jo els altres jocs no els coneixia i el més bo és que avui, dia 13 de maig, el Senyor Javier m’ha fet baixar un moment per ensenyar-los el Doctor als de 4t i els  ho e explicat i han sabut jugar.

Després quan vam acabar dodgeball vam anar a bàsquet, allí vam fer quatre partits, tots menys un els vam guanyar, llavors vam anar cap a bàdminton on havíem de fer parelles, jo anava amb el Nil que és un nen de Gerb;  a bàdminton els vam guanyar a tots. Després de bàdminton vam anar cap al camp de futbol a dinar a les grades, després vam fer un partit de futbol i van fer-nos una foto,  després vam anar a l’autocar i vam anar cap a l’escola, quan vam arribar vam jugar a futbol i després ja eren les quatre i mitja i ja vam anar cap a casa.

Aquesta a sigut la sortida a Balaguer.