dimecres, 27 de novembre del 2013

El petit Nicolàs


Aquest any a cinquè, a català, el primer llibre que hem llegit ha estat el petit Nicolàs. Aquest llibre parla de moltes històries d’alegria, sorpresa...

El protagonista del llibre és el Nicolàs, és un nen simpàtic, alegre i li agrada molt jugar amb els seus companys.

A continuació, en diferents paràgrafs,  us explicaré les aventures i batalletes que els hi passen a tots els amics.

Primer de tot en Joachim, un dia, no va anar a l’escola perquè va tenir un germanet, el dia següent, a l'anar a l’escola va dir que no li havia agradat tenir un germanet, perquè dormiria a la seva habitació...

El “jefe” del pare d’en Nicolàs, el senyor Moucheboume, li va enviar un joc de taula, ell  volia canviar-la per alguna joguina dels seus amics però en realitat se la va quedar i li va enviar una carta d’agraïment.

Al Nicolàs, el pare, li va donar deu francs per haver quedat quart en història. Els deu francs els portava en una mà, i amb l’altra ho feia tot. Va anar a comprar a la xocolateria però li van dir que era impossible que ell tingués deu francs. Se’n va anar plorant cap a casa i li van donar 20 ct. per comprar-se xocolata.

El pare d’en Nicolàs pensava que podia estalviar anant a comprar ell però finalment va gastar més que si hi hagués anat  la mare, perquè al final  va anar a sopar a un restaurant.

A l’arribar a l’escola l’Ullsdetita no deixava entrar a ningú, perquè s’havia congelat una canonada. Havien d’anar a fer classe al rentador i la mestra es va enfadar per fer tan xivarri.

El Nicolàs va quedar setè d’ortografia i això volia dir que els seus pares li donarien diners. Es va comprar una llanterna però hi va haver un dia que se la va deixar oberta, i al dia següent ja no anava, al final se la va canviar per un xiulet.


En Geoffroy va portar un ruleta l’escola, els nens deien que estava trucada perquè cada vegada tocava el número 24. L’Ullsdetita els hi va dir que era dolent jugar amb aquestes tonteries i finalment els hi va prendre.

La iaia va anar a veure al Nicolàs i a tots dos, al pare, i al Nicolàs els hi va portar molts problemes: tornar a l’aeroport a buscar la maleta, posar al Nicolàs malalt, que el pare fes tard al treball...

Els nens van arribar a l’escola creuant el carrer, ràpid i sense mirar. El guàrdia del carrer els hi va dir a la mestra i al director, del que havien fet i la mestra els hi va fer una classe de circulació.

El dia següent la mestra els hi va dir que portessin una cosa especial de la seva vida, el Nicolàs pensava portar un os de dinosaure però no en tenien cap i va portar una petxina.

El Nicolàs va arribar a casa i només va veure quatre plats, el Nicolàs es va estranyar i li va preguntar a la mare, la mare li va dir que ell soparia a la cuina. Va sopar, va dir hola al Sr. Moucheboume i a la Sra. Moucheboume i se’n va anar a dormir.

L’escola va voler fer una tómbola per intentar guanyar diners, per fer un camp per jugar... van repartir els talonaris i molta gent els va comprar.

Els nens de la classe volien fer una insígnia per marcar territori i es diria” La Colla dels Venjadors” l’Eudes els va dibuixar però es van enfadar i van estripar les insígnies.

L’Agnan va veure com copiava el Geoffroy i li va dir a la mestra i al director, aquests el van expulsar durant 2 dies.” La Colla dels Venjadors” es volien venjar però la mestra els va enxampar.

L’excursió a Sant Llorenç

Un dia del mes de octubre, tots els nens i nenes de cicle mitjà i cicle superior vam anar a l’excursió de Sant Llorenç. Feia un dia molt assolellat i vam patir una mica de calor. El dia va començar així:


Quan em vaig aixecar em vaig rentar la cara, em vaig vestir i  em vaig posar colònia. Després em vaig beure la llet, em vaig rentar la cara i vam anar a l’escola. D’aquí una estona vam pujar a l’autobús i vam marxar ben contents cap a Sant Llorenç. Quan vam baixar de l’autobús, vam esmorzar i vam jugar una mica. Després ens van venir a buscar uns monitors molt simpàtics. Amb ells vam anar cap al camp d’aprenentatge on vam fer activitats. Primer vam entrar en una mena de casa com les que hi havia a la prehistòria. Allí ens van explicar moltes coses de la prehistòria, quan van acabar d’ explicar vam fer unes quantes activitats relacionades amb  la prehistòria. Primer vam fer blat, després vam polir pedres i també vam fer forats a les petxines per a fer collars com els que portaven a l’època.



Després vam anar a dinar i vam tornar als tallers, i després els monitors ens van dir que mentre dinàvem van fer una casa de pell.

Desprès amb fletxes vam caçar animals de plàstic, vam fer dibuixos en una paret imitant la pintura rupestre i també vam tallar sílex, que ens vam endur cap a casa. Desprès vam pujar a l’autobús ben cansats i vam marxar cap a casa.

Va ser un dia molt divertit, vaig aprendre coses importants i m’ho vaig passar molt bé.           

Les botes de bàsquet i els partits


Va ser al setembre quan vaig començar a entrenar amb les botes d’en Chris Paul (eren les meves). Eren molt còmodes i portaven una càmera d’aire molt gran. Estava molt alegre perquè començava a entrenar, quan va passar un mes o així em van nomenar el capità, porto el número dotze. M’ho passo molt bé jugant a bàsquet perquè també hi juga el meu jugador preferit, també porta el número dotze i és diu Dwight Howard, abans jugava a l’Orlando Màgic i ara l’han fitxat als Houston Rockets.

Jo jugo al Força Lleida, jo entreno els dimarts, dimecres i divendres. Aquest any ens ha tocat amb uns nens que són un any més grans que nosaltres. Al gener podrem jugar amb els de la nostra edat. Al jardí de casa meva entreno perquè tinc una cistella de bàsquet. Aquest any tenim un entrenador nou que es diu Albert. Ell diu que serem els millors botant la pilota.

A vegades agafen amb un nen del meu equip i li diuen d’anar amb els d’un any més grans.
I un dia em va tocar a mi d’anar a entrenar amb ells, era el dia 19 de Novembre. Va ser molt divertit! El que passa es que cansa molt però m’ho vaig passar pipa, als partits ens guanyen de molt però ens és igual perquè l’important és que ho fem bé.


La veritat és que de gran vull ser com en Dwight Howard. Ell és famós i a més fa 2,10 metres i potser pesa 140 kg. I als Houston Rockets també hi ha en James Harden, és molt bo tirant triples, igual que en Navarro o més. El Joan Carles Navarro també m’agrada però, més en James Harden i en Dwight Howard.
Jo porto jugant a bàsquet des de els 3 o 4 anys, primer va començar jugant a bàsquet el meu germà que es diu Guillem. A mi m’encanta jugar a bàsquet. Ara aquest mes de novembre i desembre haig de vendre unes loteries a cinc euros cada una i llavors, quan ho hagi venut tot, ho hauré de portar a les oficines del Barris Nord. Si ho venc tot em donaran un regal.

Ja vull que sigui Nadal, perquè faig l’aniversari el dia 25 de desembre, és un dia genial!
Jo de moment tinc 9 anys i al desembre en faré un més. El bàsquet és molt divertit, sempre m’hi esforço al màxim però quasi mai faig punt perquè normalment pujo la pilota. Faig triples, entrades...

Ahhh! Se m’ha oblidat una cosa, al desembre vaig de torneig a la Seu d’Urgell 4 dies. M’ho passaré pipa! Aquest Nadal m’ho vull passar molt i molt bé. Jo vaig començar jugant a bàsquet amb la categoria de babys, amb aquella categoria no sabia botar molt bé la pilota. Sabeu que a la NBA quasi tots els jugadors són milionaris?

Per exemple en LeBron James té la caràtula en un joc que és diu NBA 2k 14. Les seves camisetes són les més comprades del món. Aquí m’acomiado de vosaltres.

Desitgeu-me sort en el torneig. Espero que guanyem.

Excursió al Cda de la Noguera

El dia 1 d’ octubre  vam anar al camp d’aprenentatge de la Noguera  amb els alumnes de  3r,4t, 5è i 6è. Feia molt bon temps, i molt sol.


Vam arribar a les 9:50, vam esmorzar i  a continuació  vam estar jugant una  bona estona  i  vam carregar les motxilles per anar a fer els tallers. Al matí ens van fer una explicació de les eines  del paleolític i neolític.

 Després vam fer un taller de polir pedra. S’ha de picar una pedra amb una altra pedra i s’anava  esmolant però a més d’ esmolar-se  estava  començant a fer  pudor de foc.

A continuació vam  fer amb més  pedres, amb petxines,  per  fer-nos  un collar com els d’ abans que nosaltres existíssim. Després vam fer una cosa que ens va agradar a tots;  tirar amb arc i llances, a uns animals  de plàstic.

Després vam fer  bols de fang per a beure aigua o altres begudes; també servien per guardar coses a dins  o per esmorzar.

I l’ últim que fam fer al matí va ser fer farina com la feien al neolític. En  una pedra gran s’hi posava el blat i es picava amb un altra pedra més petita. Costava molt però era molt emocionant. Ho posàvem tot amb una sac  i nosaltres  vam aconseguir  molta farina.



Vam baixar un altre cop al poble i  quan vam arribar al  final de tot vam començar a dinar perquè teníem molta gana i set  després d’haver pujat la  costa que porta al camp d’aprenentatge.

Quan vam acabar, vam tornar a pujar cosa amunt i vam fer més activitats, vam fer pintura rupestre i després vam  fer anar sílex que tallava molt; per això vam utilitzar guants  i ulleres de protecció per tallar ,quan vam acabar ens vam poder emportar  lo que vam tallar.

Vam tornar a baixar tots cansats, però el sílex el portaven  els professors per no fer-nos mal. Vam tornar a pujar a l’autocar i cap a casa. Quan vam arribar ens estaven esperant el pares i mares i així va acabar tot el dia.

La veritat és que m’ho vaig passar molt bé.

                                                    

Poetes de ronda 2013


Els poetes de ronda és una trobada que consisteix en un recital de poemes que fem cada any als jubilats d’aquí  Albesa. Cada any el Sr. Xavier busca quatre candidats de cicle superior per recitar poemes.
Ja érem a la nit del 9 de novembre i jo estava preparat pels Poetes de Ronda. Ja havia estat tota la setmana pensant en aquesta nit tan especial. Aquella setmana, el dimarts, el Sr. Xavier ens va dir a mi i a l’Emma que aniríem a recitar-hi uns poemes de la Joana Raspall.

Aquella nit va ser molt emocionant perquè vaig anar a recitar poemes. Hi eren altres poetes de la província i nosaltres: l’Eloi i la Laura de6è, i l’Emma i jo de 5è. Vam llegir poemes de la Joana raspall com: “la bicicleta”, “els llibres”, “bons somnis” i per acabar l’Eloi ens va recitar “les notes”.


Estàvem asseguts als jubilats en un sofà escoltant els poetes que recitaven uns poemes molt rítmics i bonics.
Els grans o professionals van fer primer les dues rondes dels seus poemes,  ja al final vàrem llegir nosaltres també  amb dues rondes que començaven amb l’Emma i finalitzaven amb l’Eloi.

Després vam anar a la menjador d’escola a sopar on vam jugar amb la tableta de l’Emma i també a futbol.
El Ramon, un treballador de l’Ajuntament d’Albesa, ens va obrir la saleta per poder agafar una pilota que hi havia, mentre jugàvem ens va posar la ràdio rock o Rock FM i ens va posar uns punts de llum superguais. Vam estar jugant allí fins a les onze o les dotze de la nit. Ens xutàvem la pilota i fins i tot ballàvem com uns bojos per allà dins.

Els recitadors professionals ens van acomiadar molt contents d’haver-nos conegut i proposant-nos que l’any que ve els poemes estiguin fets per nosaltres, tinc ganes de començar-los recitar-los davant de molta gent.
Aquella nit quan vaig arribar a casa vaig ficar una contrasenya  amb patró a la tablet, l’endemà el meu germà va intentar entrar-hi  i no va poder.

Sempre me’n recordaré d’aquest dia.  

Excursió a Sant Llorenç

Aquest octubre  vam anar a Sant Llorenç  de Montgai amb els nens de 6è i 5è a estudiar la Prehistòria.  

Primer vam  pujar a l’autocar , quan vam arribar vam esmorzar  en  una  plaça, desprès ens va vindre a buscar el Toni (un monitor) i vam anar a la zona on es feien els tallers. Primer vam arnar a polir pedres i a fer un collar de petxines, després també ens van deixar  tirar amb la llança i l’arc, també  vam fer fang. 



Vam anar a dinar, després vam jugar una estona a futbol. Després vam anar a trencar el sílex i vam dibuixar un símbol del que volguéssim i tot seguit vam anar-lo  a dibuixar en una paret. I desprès vam marxar a Albesa amb l’autobús.   

dimarts, 26 de novembre del 2013

Els poetes de ronda


Un dia el senyor Xavier ens va dir qui volia anar a recitar poemes al centre cívic el 9 novembre (perquè feien una cosa que es diu Poetes de ronda). Jo vaig dir que hi volia anar,  i uns quants nens més de la classe també, l’endemà el Xavier  ens va dir que jo i l’Angel faríem els poetes de ronda hi que l’Eloi i la Laura serien els candidats de sisè.

Quan va arribar el dia molt contenta hi vaig anar i tots els alumnes ens va fer asseure en unes cadires que hi al davant, llavors van començar a recitar els poetes professionals, van recitar tots i després van fer una altra ronda, al final vam recitar nosaltres. Primer vaig recitar jo, després l’Angel, a continuació la Laura i finalment l’Eloi. To seguit  vam fer una altra ronda i llavors ja es va acabar.

Però els que havien recitat van anar a sopar al menjador,  quan vam acabar de sopar ens van obrir la saleta, vam apagar les llums i vam obrir els làsers i ens ho vam passar pipa.

Tots jugàvem amb una pilota que hi havia allà i els poetes  ens van dir que si l’any  que ve faríem els poemes nosaltres, a nosaltres ens va semblar una idea magnífica i els hi vam dir que ho intentaríem.

Mai oblidaré aquell dia.

dimecres, 20 de novembre del 2013

L’excursió al Cda de Sant Llorenç


L’ excursió al camp d’aprenentatge sant Llorenç, va ser súper emocionant ara us explicaré com va ser.

Quan vam arribar vam esmorzar  i quan vam acabar vam pujar on faríem el taller.

Vam arribar a dalt i vam deixar les motxilles a un costat i vam entrar a una cabana del  Neolític, allí ens van  parlar del que faríem durant el dia i l etapa que treballaríem de la Prehistòria,  endevineu quina etapa era?, era l’etapa del Neolític, llavors vam començar a fer uns tallers, primer vaig fer el taller de les joies que consistia en: fer polseres, després  vam fer un taller de caça que consistia en: caçar animals de plàstic amb llances i fletxes, el pròxim va ser fer unes cassoletes de fang amb un motlle, després vam fer farina, i el nostre grup va ser el que va fer més farina.



Després vam tornar a baixar i vam dinar, nosaltres quan vam acabar vam pujar una altra vegada a dalt però els petits van anar a veure un monument històric.

Nosaltres vam fer pintures neolítiques i vam dibuixar els nostres propis signes, després vam polir sílex i vam fer les nostres armes.

Després ja vam marxar cap a casa, l’ excursió va ser molt divertida!

Excursió a Sant Llorenç de Montgai

Va ser un dia súper emocionant, vàrem fer una excursió al camp d’aprenentatge de la Noguera sobre el Neolític. Hi vam anar 3r, 4t, 5è i 6è.

Al matí, quan vam arribar vam esmorzar, després vam anar a una cabana d’imitació del Neolític molt realista i asseguts a dins vam fer exercicis per recordar el que era el Neolític o el Paleolític.
Va ser molt divertit perquè després vàrem fer més i més activitats com fer farina, objectes de fang, polir pedres i caçar, també vam fer collars.



Després vam tornar a baixar  fins a baix per dinar on vam jugar o fer la migdiada (temps de descans).
A la tarda vam fer pintures rupestres en una paret i vam dibuixar el nostre propi signe. Al cap de mitja hora vam anar a tallar sílex.

Quan vam tornar a casa vaig exposar el sílex al meu prestatge  com si estigués col·locat en  un museu del passat. Aquella mateixa nit al minecraft (un joc d'Internet) vaig trobar sílex!


També vaig somiar aquella magnífica excursió com si fos un prehistòric perfecte del Neolític. 

dimecres, 13 de novembre del 2013

Sortida al Cda de la Noguera

El dia 1 d’octubre vam anar a St. Llorenç de Montgai, vam fer un taller de la Prehistòria. Quan vam arribar al Camp d’Aprenentatge vam esmorzar. Més o menys a les 10:30 vam anar a un campament on treballaríem les tasques que feien el prehistòrics: fer farina, caçar, fer tasses de ceràmica, vam fer collars de petxines, vam intentar fer alguna arma com la destral...

Primer de tot vam intentar arrodonir una pedra fer poder fer-la servir com a destral, a tots els hi va costar una mica, però el primer que ho va fer millor va ser el Lluc, i després vam fer un collar amb petxines, a mi no em va sortir perquè la petxina que vaig triar no era fàcil de fer-li un forat.

A continuació vam anar a caçar, era una guineu de plàstic, ningú la va tocar ni amb la llança ni amb l’arc.
Després vam anar a fer un bol de ceràmica amb fang que havien agafat, a tots els hi va sortir molt bé i després el vam deixar en una cistelleta.



Al final d’aquest taller vam intentar fer farina amb els grans de blat, en total no en van fer gaire però em sembla que nosaltres els de 5è som els que en vam fer més.
Vam anar a dinar i a la tarda els de 5è i 6è vam anar a tallar sílex i pintar en unes parets, cadascun vam fer dibuixos diferents que ens vam inventar com dos llances i un home, dos animals amb sang... i els de 3r i 4t van anar a veure un monument en una muntanya que hi havia a prop.

I el taller de tallar sílex em va agradar molt perquè amb una pedra vam fer trossets molt petits però a mi em va quedar un sílex molt bonic per tallar, amb una punta molt afilada.

A les 16:30 vam marxar amb l’autocar cap a Albesa.

Camp d'aprenentatge de la Noguera

El dia 1 d’octubre vam anar al camp d’aprenentatge de la Noguera  (Sant Llorenç) allí ens van ensenyar com vivien els prehistòrics.

Quan vam arribar vam esmorzar i ens  en va manar cap a dalt on hi havia el taller preparat,  nosaltres els nens de l’Escola l’Àlber ho vam estrenar.
Allí ens van presentar la Sònia, el Toni, la Geza i la Yoli, els monitors
Al matí vam fer quatre tallers que eren el de fer collarets, el de caça, el de fer pots de ceràmica i el de moldre blat.

El de fer collarets: vam rascar una petxina en una pedra i ens van donar una corda per poder ficar la petxina a la corda.




El de caça: ens van donar fletxes i un arc i consistia en tirar-li una fletxa a l’animal, l’animal era de mentida. També ho vam fer amb fletxes.


El de fer pots de ceràmica: ens van donar fang per fer un bol de ceràmica que al col·le ens el donarien.
El de moldre blat: ens van donar blat i havíem de fer farina amb una pedra amb la qual havíem d’aixafar el blat.
Ens vam dividir en quatre grups: 3r, 4t, 5è i 6è.
Després va manar a dinar. Després de dinar vam anar a jugar una estona per allí i més tard  ens en va manar cap a dalt una altra vegada.
Allí la Sònia ens va explicar com pintaven abans els homes prehistòrics. Ens va explicar que si volies pintar amb color roig havies d’agafar i aixafar greix d’animal, amb el color negre necessitaves carbó i greix d’animal.
Després vam fer un taller amb en Toni i vam tallar sílex,  ens el vam emportar a casa va ser molt divertit perquè el sílex havia vingut de França, vam portar ulleres de busseig,  guants i una catifeta, una pedra i un ganivet, a mi em va costar molt perquè s’havia de tenir molta força.
Al final jo m’ho vaig passar molt bé, espero que un altre any hi tornem a anar. Després vam agafar l’autocar per anar cap Albesa. Va ser molt divertit!

La castanyada i els 4 dies de festa


El dijous a la tarda vaig anar al col·legi, teníem  dos classes: una de medi i l’altra de castellà. Només vam  fer castellà perquè després tota l’ escola al pati vam fer la castanyada.

Vam fer un ball de Grècia, tots ho vam fer molt bé encara que jo em vaig equivocar. Després ens van donar castanyes. Me’n  vaig menjar sis o set. Quan  vaig acabar vaig anar cap a casa a fer una mica de deures.
A la nit cap a les nou van venir l’ Anna i els seus pares, el Raül i l’ Abel i els seus pares a fer la castanyada amb nosaltres. Primer vam jugar a la Play Station 2, també vam jugar a dards i després a cotxets. Després ens amagàvem jo i l’ Anna a fer ensurts al Raül i a l’Abel. Els nens vam sopar pizza, pica-pica, panellets i castanyes, els pares van menjar ternasco; tots ens ho vam passar molt bé.



L’ endemà vaig anar a voltar pel poble amb la bici nova, la “ Monty ” i després vaig anar a l’ era de l’Anna.
M’ hi vaig quedar a dinar, vam menjar corder i vam beure coca cola, una beguda molt bona.
També van venir els seus tiets i cosins, i un gos que és deia Flock.

Després vam jugar a pujar a l’ arbre, vam fer una cabaneta pels dos gats i gates, vam anar a veure toros i vaques.

M’ ho vaig passar molt bé aquets 4 dies!
                 

dimecres, 6 de novembre del 2013

La castanyada

La castanyada va ser impressionant…      

Va començar així…

Era migdia i ja anava cap a classe per celebrar la castanyada, a la segona hora van començar a ballar els nens de P-3, P-4 i P-5,  i al cap de mitja hora van finalitzar els nens de 4t amb una dansa, crec que australiana, molt elegant.

A la tarda va venir un amic meu de Benavent, entre els dos vam buidar una carabassa i li vam ficar a dintre una  espelma. L’endemà vàrem jugar molt a la Tablet,  al minecraft, un joc que desperta la imaginació i és de construir.



A les cinc de la tarda vaig anar a jugar amb ell a casa seva  i m’hi vaig quedar a dormir per celebrar Halloween amb els seu cosins i amics. L’endemà  vam anar a jugar un partit de futbol amb l’Atlètic Segre i vam perdre 7-2 al seu camp,  vaig ser  segon als màxims golejadors,  gràcies al munt de gols que marco.

El diumenge vaig anar a Boí Taüll amb el grup excursionista d’Albesa, vaig anar a l’església del Pantocràtor! Quan vaig arribar allí em vaig quedar fascinat amb aquelles cases afilerades amb la teulada negra i tanta gent caminant per allí de tot el món, va ser potser la millor excursió de la meva vida.

I avui, estic aquí fent els  deures i estudiant, i encara he de planejar el que faré.

La castanyada


El dia de la castanyada a l’escola vam fer balls, després els de 6è es van vestir de vells i ens van repartir castanyes i beguda com: coca cola, llimonada…  

Quant vaig arribar a casa li vaig explicar al pare i a la mare com m’havia anat i vaig anar directe a la rampa(una nova atracció per fer salts amb la bicicleta)i a les 6:30 estava a casa.  

A la nit el pare i la mare tot el bar i el restaurant ple menys una taula de dues persones, jo estava a la brasa perquè sempre els ajudo.

Me’n vaig  anar a dormir a  1:00 o a les 2:00 de la nit. El divendres no sabia que fer i vaig estar tot el dia a casa muntant un puzle. El dissabte va vindre la meva cosina i vam acabar de muntar el puzle. E l diumenge al matí vam anar a patinar i a la tarda va marxar la meva cosina. El dilluns vam veure GRU 2 i RED 2.

La castanyada

El divendres a la tarda vam fer una dansa al pati de l’escola, després  ens  van repartir castanyes i als pares també. Quan es va acabar la festa vam ordenar les cadires i vaig anar a casa i vaig fer uns quants deures.


El dissabte vaig acabar els deures que em faltaven, vam  anar amb la meva iaia a la Plaça Major a comprar un llibre del Geronimo Stilton i una napolitana de xocolata.




Després vam marxar a casa d’uns amics de la mare i ens vam quedar a dormir, després vam anar a esmorzar i vam marxar cap a casa, a la tarda vam anar a la botiga del BricodePot  i vam comprar un radiador petit.


El dilluns em vaig aixecar del llit i vam anar a casa de la meva  iaia, i la meva mare se’n  va anar a treballar i em vaig quedar a casa de la iaia fins a dos quarts de cinc.


I el dimarts vam tornar a l’escola.  

Castanyada i dies de festa


El dia 31 d’octubre vam fer la castanyada a l’escola. Nosaltres, els nens de 5è, vam fer un ball que es deia pir-guin, era molt elegant.  Jo i el meu cosí Àngel  vam anar a ajudar als nens de 4t.

Vam menjar castanyes, coca cola, fanta de taronja, de llimona… Els nens de 6è eren els que anaven disfressats de castanyers i de castanyeres i ells ens ho van repartir tot.

Després de la castanyada vaig anar al cinema a veure TURBO, per mi va ser la millor pel·lícula d’un cargol. Jo m’ho vaig passar molt i molt bé, a la nit vaig sopar crancs, petxines, musclos… després vam menjar molts panellets.  L’endemà, que era divendres, vaig anar a casa dels meus cosins de Lleida, ells tenen un jardí enorme i una piscina molt gran.

Dissabte a la tarda per sorpresa la meva Tata Bibiana em va invitar a anar al cinema a veure “Thor, el mundo oscuro”. El diumenge al matí em vaig estar des de les 10:00 fins a la 1:30 davant de l’ordinador mirant vídeos del Grand Thef Auto V.

A la tarda em va tocar de fer els deures perquè els altres dies vaig fer festa. El dilluns al matí vaig anar al metge, va ploure quasi tot el matí. A la tarda vaig jugar amb l’Albert i l’Anna Miró.

Ha sigut un cap de setmana genial! Ho voldria tornar a repetir!

La castanyada

Hola sóc l’Emma i us explicaré el que vaig  fer aquest cap  de setmana. Dijous vaig anar a sopar a casa d’un amic i ens ho vam passar molt bé, el meu pare es va disfressar amb una màscara que rajava sang i es colava per un tub i tornava a baixar i tots es van cagar de por.

Dissabte vaig anar a fer una via ferrata i ens vam emportar els padrins, després vam anar a un museu molt especial d’icones i vam anar a dinar.




A la tarda vam anar a un temple budista, jo no sabia què era però quan vaig arribar semblava que era Xina, hi havia una torre amb uns cilindres a baix i, si els fas rodar i deies ma-is-suo es complia i et tocava un desig.
Espero que us hagin agradat  les meves vacances.

La castanyada

El dijous a la tarda vam celebrar la castanyada a l’escola, vam fer uns balls i  vam menjar castanyes i beure Cocacola i Fanta, a les 18:00 vaig anar a entrenar.




El divendres vam anar a celebrar la castanyada a Juncosa, amb el pare, el meu germà, el tiet i la padrina, i més tard van venir un tiets de Reus. Vam dinar espaguetis i pollastre a l’ast. A les 16:00 vam anar al cementiri a veure els padrins i tota la gent que havia mort.


El dissabte al matí a les 11:00 teníem un partit de futbol contra l’Agramunt, vam guanyar 1-5 i amb 12 punts a la classificació anem cinquens. A la tarda vaig fer deures i vaig mirar 2 capítols d’una sèrie.





El diumenge al matí vaig fer tots els deures, i al migdia vam anar a Camarasa a dinar a Can Pere. A les 15:00 vam anar a caminar per la vora del riu, havia molts insectes i també molta vegetació. Vam arribar a casa i vaig estudiar els temes de Medi i Castellà.


El dilluns em vaig aixecar a les 8:00 vaig mirar la pel·lícula de Ice Age 4: La formació dels continents, vaig esmorzar i vam anar al Zara a la botiga de roba a comprar-me dos pantalons, a la tarda vaig anar a entrenar i el dia següent cap a l’escola.

La castanyada


Les meves castanyades han sigut molt bones però aquesta castanyada m’ha agradat per una part però per l’altra no.

El que m’agrada és la castanyada a casa perquè  ho vam fer a casa amb la barbacoa i estaven molt bones les castanyes al foc.Al meu  padrí no se li dóna bé fer castanyes i també m’ha grada molt viatjar en quatre dies.
 No m’agrada menjar tantes castanyes i panellets i tampoc ballar al col·legi   perquè em posava molt nerviosa molt nerviosa  si ho feia malament.

També he anat a veure familiars  que no sabia que existissin.
 Vaig viatjar per Aragó, a Barcelona i grans ciutats  amb el meu pare, anàvem  allà a veure familiars i marxàvem i així  ho vam fer amb totes les ciutats.


La castanyada

El dijous a la tarda amb tots els nens i nenes de l’escola vam celebrar la castanyada, tots els nens i nenes van sortir a ballar alguna cançó, els nens de 6è van repartir castanyes i beure per a tots els nens de l’escola i després a l’acabar la castanyada jo i la meva cosina petita vam anar a la guarderia, i ens hi vam estar 5 minuts i després vam anar a la rampa als Sarraïns, allà ens vam trobar amb els amics de l’escola i després a les 7 vaig anar cap a casa i ja m’estaven esperant el pare i la mare al magatzem de casa.



Vaig haver d’anar a comprar cocacola, després vam parar la taula el pare i jo,  i després van començar a venir els convidats de la festa. De nens van venir: l’Anais, la Laia, l’Eduard i jo i de grans eren: la mare, el pare, l’Eduard, la Susana,  el Manel i la Montse.  Per sopar vam menjar  canelons i panellets que els havíem fet jo i la mare  el dia abans.


Després de sopar vam jugar a conillets a amagar, quan estàvem cansats vam pujar a dalt  a jugar a la tableta i als mòbils, i a les 2:00 vam mirar la televisió i després van marxar tots.


M’ho vaig passar molt bé.    

Les vacances d'estiu

Aquest  estiu  he anat  a la piscina d’ Almacelles amb uns amics .Hi ha molts tobogans   i m’ho vaig passar molt bé.

Un altre dia vaig  anar  a un  càmping amb la meva família. El càmping era amb  piscina i  platja. Jugàvem  molta  estona  a  tenis  . Vam  anar  a  la platja de la  pineda  i vaig anar a casa d’ un amic a dormir. També vam anar a la platja  de Cambrils i em van  picar moltes algues. També i vam pujar a un vaixell .
Aquest estiu també he anat a Barcelona, al camp nou i al zoo i també al aquari.


Al camp nou vaig anar a veure el museu del  barça, on hi ha moltes camisetes  de  jugadors i totes les copes que ha guanyat el  barça. Al zoo vam beure molts animals  ; hi havien  ocells sueltos. Hi havien  molts tigres  i  lleons. Vam veure  un espectacle  de  dofins. Al  aquari  vam  veure  unes  meduses  molt  rares. I taurons molt grans,  també un peix que es diu  manta i també  cocodrils. I  molts  peixos  diferents, de totes les mides i colors.

Durant l’estiu  em vaig canviar  de  casa ; vaig anar a viure  a  Albesa.